Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.09.2013, 04:15   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kakaolu Pasta

Kakaolu Pasta

Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı süt
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Ekstra
1,5 su bardağı ılık süt (keki ıslatmak için)
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Sosu
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nişasta
200 gr. sütlü çikolata

Süsleme
toz antep fıstığı yada hindistan cevizi dilerseniz hazır çikolata sosta kullanabilirsiniz..
Yapılışı

Yumurta ve şekeri çırpın. Sütü ekleyip çırpın. Kakaoyu ekleyip düşük devirde çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Harçı yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltın. (dilerseniz büyük fırın tepsisinde pişirebilirsiniz, kekiniz daha ince olur sadece) Ön ısıtma yapılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kek ılınınca ılık süt ile ıslayın. (çok ıslak olamsını istiyorsanınz süt miktarını arttırabilirsiniz) Bir bardak soğuk süt ile kremşantiyi çırpın. Üzerine yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Sos için küçük bir tencerede süt ve şekeri karıştırarak kaynatın. Küçük bir kasede nişasta ve kakaoyu çok az su ile açın. Süte ekleyip, karıştırmaya devam edin. Koyulaşınca ocağı kapatıp, ince kıyılmış çikolatayı ekleyin, karıştırarak erimesini sağlayın. Sos ılınınca üzerine yayın. (kaşık kullanmadan tepsinin tam ortasına döküp sağa sola çevirip yayılmasını sağlarsanız pürüzsüz olur) Tekrar buzdolabında 1-2 saat dinlendirip, dilimleyip servis ediniz. Afiyet Olsun:-) İsterseniz , sosu servis esnasında tatlıyı dilimledikten sonra yapıp üzerine dökebilirsiniz tabi bu tercihe bağlı.


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla