Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.09.2013, 19:51   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Helena’nın Evliliği

Helena’nın Evliliği

Helena’nın Evliliği

Helena (Helen), Zeus ve tanrıça Nemesis’in kızıydı. Helena, Kral Tydareos ve Sparta Kraliçesi Leda tarafından büyütülmüştür.

Helena’nın Menelaos ile evliliği olağandışı koşullarda olmuştur. Sonunda Troya’nın yok olmasında bunun da etkisi vardır. Helena çok güzel olduğu için, Yunanistan’daki pek çok kral, babası Tyndareos’a giderek onunla evlenmek istemiştir. Kral, diğerlerinin öfkelenerek seçtiği talibe saldırıp evliliği mahvedeceği korkusuyla bir seçim yapmaktan kaçınır. Odysseus, Ajax, Menelaos ve Patroklos talipler arasındadır.

Odysseus öteki taliplere bakarak Helena’nın asla kendisini seçmeyeceğine, kendisinin yakışıklı olmadığına karar verir. Krala giderek talip sorununu çözmekte ona yardımcı olacağını, onun da, yeğeni Penelope ile evlenmesi için kendisine yardımcı o ismi önerir. Odysseus, seçimini açıklamadan önce kralın, bütün taliplerden, bu evliliği kim yıkmak isterse onu cezalandıracaklarına yemin etmelerini istemesini söyler. Talipler yemin edince, Kral Tyndareos Menelaos’u Helena’ya, Odysseus’u Penelope’ye koca olarak seçer.

Helena, Troya(Truva) Prens’in ona olan aşkına aynı şekilde karşılık vermiş ve Menelaos ile evli olup Sparta kraliçesi olmasına rağmen Troya(Truva) Prensi Paris ile birlikte Troya’ya kaçmıştır. Bu yüzden Helena’nın gidişi ünlü Truva Savaşı’nı başlatacaktır.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla