Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.09.2012, 01:15   #1 (permalink)
KaRaqiZz
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Stilinizi Yıldızlar Belirliyor

İkizler çabadan uzak, Aslan parıltılı, Başak takıntılı… Ünlü moda yazarı Natasha Fraser-Cavassoni’ye göre bunların hepsi yıldızlarda yazılı.

KOÇ


Bağımsız ruhlu Koçlar daima yeni modeller ve markalar dener ve başarılı sonuç alırlar. Burberry’nin baskılı tavşan kürkü ceketini kusursuz taşıyacaklarından emin olabilirsiniz. Kalabalıklar içinde hemen göze çarpan Koçlar, düzgün ve yapılı vücutları ve güleç yüzleriyle her zaman enerjik ve canlıdır. Akla hemen gelen isimler Victoria Beckham, Elle Macpherson, Keira Knightley. Bu burcun insanlarının çekiciliği biraz da fazlaca düşünmeden içgüdülerine göre harekete geçmelerinde yatar. Kıyafetleri cesur, atılgan ve hareket kabiliyetine engel olmayan giysilerdir. Zira yüksek ökçeleri olsun olmasın hızlı ve dinamiktirler.

Doğuştan maceracı ruhlarıyla moda hedeflerine ulaşırken uzunluk, darlık/genişlik, süs-gösteriş, ne söz konusu olursa olsun sendelemezler. Kariyerleri gereği klasik giysiler giymek zorunda olsalar bile ruhlarındaki özgüven ve cesaret, dudaklarında Chanel Rouge Allure sınırları zorlamalarını, kuralları eğip bükmelerini sağlar. Tweed’ler ve iri grafik desenlerden kaçındıklarını da unutmamak lazım.

Ortamın yıldızı Koç, muhteşem mizah anlayışının etkisiyle şok edici şeyler de giyebilir. Lady Gaga bu burçta doğmuştur. Koç’un ruhu ve enerjisinden (Vivien Westwood ve Marc Jacobs’ı düşünün) uzak bir moda anlayışı ruhsuz ve hüzünlü olacaktır.

BOĞA

Güzel olana hayranlığı, çok az kişi Boğa kadar iyi dile getirebilir. Venüs’ün etkisindeki Boğa, Erdem’in siyah saten kabanındaki jet nakışından veya genç bir yabancının Ingres portrelerinden fırlamışa benzeyen kaşlarından etkilenebilir. Detaya düşkünlükleri göz önüne alınırsa, Miuccia Prada, Nicolas Gesquiere, Dries van Noten ve Christopher Bailey gibi tasarımcıların bu burca ait olmaları hiç de şaşırtıcı değildir. Görünüşe önem verirler. Tahrik etmekten çok yatıştırıcıdırlar.

Bu stilin en iyi örnekleri Audrey Hepburn, Sophia Coppola ve Penelope Cruz’dur. Güzellik malzemeleriyle dolup taşan bir banyoları vardır. Burberry’nin yeni makyaj setini ilk kapışanlar onlardır. Giysiyle tıklım tıklım dolu bir gardırop Boğa’nın rafine ve en iyiyi hedefleyen yaşam tarzının göstergesidir. Gardırobu, kırmızının zengin paleti (Lanvin’in kırmızı kalem eteği mesela), siyah ve beyazdan oluşan bluz, pantolon ve etekler, kokteyl ve gece elbiseleri, zaman zaman da bir sürü incik boncukla süslediği ciddi döpiyeslerden oluşur. Hesabını bilir, bu yüzden bilinen moda markalarına yatırım yapar. Ancak zaman zaman çılgınlık yapıp taklitlere de şans verir.

İKİZLER

Gelecek trendi merak ediyorsanız İkizlere sormalısınız. Bir adım önde olma isteğiyle, kendi vücut tipine uyarladığı trendler hakkında öneriler getirecektir. Amacı çok çaba göstermeden başarılı olmaktır. Angelina Jolie’nin atikliğini hatırlayın. Sonia Rykiel ve Lanvin’in Alber Elbaz’ı gibi müşterilerine dinamik ve cesur tasarımlar sunan modacıların İkizler burcundan olmaları hiç de şaşırtıcı değildir. Bu sezon, lazer keskinliğindeki gözlerinin hedefi Jason Wu’nun tüylü elbisesi ve Thakoon’un kısa siyah ceketi olacaktır. Marni’nin sallantılı siyah kordonlu altın kolyelerine bayılacaktır. Arada dikkat çekmeyi sever, Elizabeth Hurley’nin çengelli iğneli Versace’si gibi, üzerine dikileni hafif dalgacı bir üslupla taşır. Yüz hatları açısından çocuksu çizgileri vardır, muzip gözlerini belirginleştirmek için Lash Clinic’in kirpik belirginleştiricisini tercih edebilir.

YENGEÇ


Yengeç kadını önce uzun ve dikkatli bir şekilde gözlemler, ardından kendine uyarlar. Alışkanlıklar insanıdır, dolayısıyla giyimindeki tek değişiklik çorabının iplik numarası olabilir. Chloe’nin siyah ipek, kavisli belli elbisesi bu burcun stilinin tipik örneğidir. Agresiflikten uzak yapısı nedeniyle şok edici yenilikler ona göre değildir. Kendi yarattığı uyuma sıkı sıkıya bağlıdır, durmadan tüketilip çöpe atılan stiller yerine tek ve sürekli bir stile inanır.

Stella McCartney’in pembemsi ceketi ve Celine’in trençkotu da onun zor elemelerinden geçebilir, zira üzerine ne geçirirse geçirsin bedeninin kıvrımlarını vurgulamalı, mükemmel kalıp ve kumaşa sahip olmalı ve partnerince de onaylanmalıdır. Butiklerin kabusudur, saatlerce değişik kıyafetleri deneyip hiçbir şey almadan çıkabilir. Bu mükemmeliyetçilikten tabii ki Giorgio Armani, Oscar de la Renta ve Vera Wang gibi yengeçlerin moda imparatorlukları doğmuştur.

ASLAN


Aslanın neonlarla süslü karizmasını sönükleştirebilecek çok az şey vardır. Parlak ve dar kıyafetler içindeyken en göz alıcı haline bürünür. İlgi odağı olmak için doğmuştur, bunun elinden alınmasından hiç hazzetmez. Klasik veya uç noktalarda olsun, kıyafetler, onun bu isteğini karşılamalıdır, yoksa zodyakın bu altın kızı hiç tereddütsüz başka sahillere yelken açar.

İnsan canlısı Aslan, formundayken lüks markaları adeta yalayıp yutar, son modaya eğlenceli ataklar yapar. Chanel’in ipek beyaz smokininin içine rock’n roll cümbüşünü katabilir. Büyüleyici kişiliğiyle bir markayı simyacı gibi dönüştürebilir. Jackie O’nun gelinliğini veya Madonna’nın konik Gaultier sutyenini kim unutabilir?

BAŞAK

Obsesifliğin sınırlarında gezen, kurallara sıkı sıkıya bağlı Başak, fotoğrafını beğenmezse pasaportunu çöpe atabilir. Görünümü söz konusu olduğunda: klasik lacivert elbise ve incilerle ya da daracık kırmızı deri pantolon ve moher süveterle, mutlaka doğruyu yakalamalıdır. Karl Lagerfeld, Stella McCartney veya Tom Ford örneklerinde görüldüğü gibi, Başak, zafere eğilimlidir. Gardırobunu açınca muntazam dizilmiş beyaz tişörtler, renklerine göre sıralanmış süveterler, ceketler ve kotlarla karşılaşırsınız. Bu burcun, Helmut Lang’ın rafine sadeliğine hayran olması şaşırtıcı değildir. Yaptığı her şeyde tekdüze bir mükemmeliyetçilik göze çarpar. Bazen, şaşıma bir dönüşüm gösterebilir. “Düşünüyorum, öyleyse varım” felsefesini hayat düsturu edinmiş Başak, aniden saç rengini değiştirip sizi şaşırtabilir, tüm kıyafetlerini dağıtır ve tek bir tasarımcıya bağlı kalmaya karar verebilir.

TERAZİ

Zarafet dersleri için Terazi’yi izleyebilirsiniz. Belli belirsiz ama etkili allığı, boynunda ışıldayan zincir, düzgün ve bakımlı tırnakları, çoraplarının zarif fısıltıları dikkat çekici ve alımlıdır. Ayrıntıların Madam X’i. siyahı rahatlıkla taşır, Marc Jacobs’ın kalçayı saran siyah mini eteğini havada kapacaktır. Zarif aksesuarlara bayılır, zayıf kalan benzerlerine küçümseyerek bakar. Terazi kadını modayı yakından takip eder. DSquared’in sade gri V yakalısını ilk alanlardan olabilir, ancak hiçbir zaman moda kurbanı olmaz. Terazi tasarımcılar Ralph Lauren, Donna Karan, Rei Kawakubo ve Yohji Yamomoto, denge üzerine kurulmuş en heyecan verici tasarımlara imza atmışlardır.

AKREP


Marc Jacobs’ın sofistike kadını Akrebin modayla ilişkisi bir aşk nefret ilişkisidir. Yaratıcılık ona cazip gelse de kurallar ve saçmalıklar zehirli kuyruğunu dikmesine sebep olabilir. Güzelliğe karşı değişmez bir saygısı vardır. Siyah ve parlak mücevher tonları: yakut kırmızısı, ametist moru ve zümrüt yeşili, kalın çizgiler ve grafik desenler ona uygundur, Miu Miu’nun koyu elma baskı deseni keskin gözünden kaçmayacaktır. Ya da Lauren Hutton, Chloe Sevigny veya Alexa Chung gibi ***** genç çizgiler…

Akrep kadını, zümrüdü anka gibidir, Phoebe Philo’nun moda dünyasından kaybolup sonra muhteşem etkileyici bir dönüşle ortaya çıkışını hatırlayın. Bir akrebin sonraki hamlesini tahmin etmeye kalkmayın sakın. Mıknatıs gibi erkekleri kendine çekse de süs gibi kola takılıp dolaştırılmak için fazla karmaşıktırlar. Geceleri, ışıltılı saçları, hararetli bakışları, sakin gülüşü, feminen hatları ve muzip mizah anlayışıyla boy gösterir.

OĞLAK


Oğlaklar, görünüme en önem veren gruptan olmalarına karşın, klasik, zarif ve kaliteli elbise, ceket ve mantolarla güvenli bir yol seçerler. İhtiyaçlarını en iyi karşıladığını düşündükleri bir tasarımcı bulurlarsa ona sadık kalırlar. Meşhur tutumlulukları ile değişik parçalara yatırım yaparlar. Max Mara’nın siyah dökümlü tuniği, Vuitton’un yüksek belli lacivert pantolonu. Barbara Tfanks’in koyu gri kokteyl ceketi gibi. Oğlak, hayal kırıklıklarından uzak dikkatli bir yol izler, bunun sebebi, doğuştan gelen sorumluluk duygusu veya ciddi gezegen Satürn’ün etkisi olabilir. Yine de, seyrek de olsa risklere girer. Kate Moss, moda öncüsü Suzy Menkes ve Zelig gibi sürekli bir değişim içinde olan fotoğrafçı Cindy Sherman buna örnek teşkil edebilir.

YAY

Üç Rock ikonu. Jimi Hendrix, Jim Morrison ve Keith Richards bu burçta doğmuştur. Onların hippi prensi cazibesi, doğru yönlendirilirse Yay kadınını etkiler. O, zodyakın haşarı çocuğu ve henüz keşfedilmemiş yeteneklerin öncüsüdür. Rengarenk ve esaslı olanın peşindedir. Havalı alt-üstler onun tarzıdır. Gündelik ve eklektik kıyafetler içinde rahattır. Resmi giysilerle biraz rahatsız olsa da Alexander Wang’ın siyah askılı kokteyl elbisesi içinde müthiş duracaktır. Aynı grubu paylaştığı Koç ve Aslan’ın aksine genel ilgiyi değil, eğlenceyi hedefler. Canlı kişiliğinde kısıtlamalara yer yoktur. Scarlett Johansson’un değişik saç renkleri ve Jane Fonda’nın sayısız değişim, görünüm ve yaşam şekilleri buna en iyi örnektir.

KOVA

Bu burca ait olan Christian Dior ve Christobal Balenciaga’nın yeniliği çağrıştırdığı gibi, günümüz tasarımcıları da Kova insanları için en yeni ve en yaratıcı hamlelerini yapmak zorunda. Uranüs’ün enerjisiyle dolu Kova, moda tutkunu ve uç noktalarda orijinal ve sonsuz cazibeye sahiptir. Farklı görünmeyi hedeflediğinden, her sezon kendine özel yeni bir tarz içinde olabilir. Onu klasik görünümlü fakat süslü elbiseler ve kitsch madalyonlar veya kırmızı spor taytlar ve erkeksi takımlarla görebilirsiniz Bu sezon, Pucci’nin derin leylak tonlu mini elbisesi veya McQueen’in kuyruklu ceket-pantolon takımını tercih edebilir. Stilini taklit edene rastlarsa hemen değiştirir.

BALIK


Bu burcun insanları tıpkı Natalia Vodianova gibi narindir ve ruhani bir kaliteye sahiptir. Modada romantik ve feminen çizgilere yönelir: Dantel üstler, baskılı elbiseler, pastel tonlarda kaşmir alt-üstler, Narciso Rodriguez’in allık pembesi döpiyesi gibi iyi dikimli tasarımları tercih ederler. Fiziksel olarak ya jimnastik salonu kuşudur ya da bunu çok canice bulur ve vücut kıvrımlarıyla başa çıkması için kendini Azzedine Alaia gibi Balık modacıların ellerine teslim eder. Makyaj yaparken, Mac’ın süslü ve gösterişli mineral tonlardaki farlarını kullanabilir, görüntüsüyle ilgili tüm diğer ayrıntılar ikinci planda kalır. Olgun ruhlu Balık, aksesuarları nasıl kullanacağını çok iyi bilir ve büyüleyici gözlerini öne’ çıkaracak küpeler seçer. Burcunun genel karakteristiği olan zarif ayakları için YSL’nın topukları altın ve kristallerle süslenmiş ayakkabılarını tercih eder.

Alıntıdır.


__________________
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!...
Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…
KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla