Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.09.2012, 21:02   #17 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Resimlerle Gebeliğin Gelişimi

34.HAFTA
Bebekteki değişiklikler
Bebek yaklaşık 2275 gram ağırlığındadır. Poposundan başına uzunluğu 32 cm. olup toplam uzunluğu da 44 cm.'dir.Bebeğinizin saçları sık bir şekilde çıkar, ancak doğduktan sonraki rengi ve yoğunluğu tahminen aynı kalmaz. Bebeğinizin bu haftadan itibaren solunum hareketleri artar. Çünkü bebeğiniz, doğduktan sonraki gerçek solunuma hazırlık yapar.Bebeğiniz uyurken sizin gibi davranır. Yani artık gözlerini uyurken kapatıp uyanıkken açık tutar. Tırnakları parmak uçlarına kadar uzamıştır. Kafa kemikleri halen oldukça yumuşaktır ve tamamen birleşmemiştir, böylece bebeğin dar doğum kanalından çıkışını kolaylaştırırlar. Bebeğinizin bağışıklık sistemi gelişmektedir, basit ve hafif enfeksiyonlarla mücadele edebilecek yeteneği kazanmıştır .
Sizdeki değişiklikler
El , ayak ve yüzünüzde şişme olabilir. Özellikle akşama doğru ve sıcak havalarda artar.Braxton-Hicks kasılmaları bu haftadan itibaren sıklaşmaya başlayabilir. ( Gerçek doğum sancılarının aksine kısa süreli, düzensiz ve ağrısızdırlar. ) Bu kasılmaları yaşamak iyidir çünkü bu vücudunuzun doğuma hazırlandığını gösterir.Gebeliğinizin bu son dönemlerinde rahat uyku uyuyabilmek zorlaşır. Uykusuz geceler kendinizi daha yorgun hissetmenize neden olabilir. Gündüz uyumamanız, akşam yemeğini erken yemeniz, ılık bir banyo ve ılık süt daha rahat uyumanıza yardımcı olur. Uyku ilaçları kesinlikle kullanmamalısınız. Bu haftalarda fiziksel ve ruhsal durumunuz sebebiyle cinsel isteğiniz azalmış hatta yok olmuş olabilir. ( Kendinizi zorlamayın çünkü eşiniz bunu anlayışla karşılayacaktır. ) Ama genel olarak doktorunuz yasaklamadığı sürece cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Kendiniz için (karnınıza baskı olmayacak şekilde) en rahat pozisyonu belirlemelisiniz. Orgazm sırasında rahminizde kısa süreli kasılmalar olabilir ama bu bebeğinize zarar vermez. Dinlenmek için kendinize biraz daha zaman ayırın. Fazla enerjinizi almayacak ama sizi mutlu edecek aktiviteler yapın. Bebeğinizin böbrek üstü bezlerinden (adrenal) salgılanan hormonlar sizde süt üretimini başlatabilir.
Doğuma kadar vitamin ve mineral alımını sürdürmek hem anne hem de bebeğin sağlığı açısından oldukça önemlidir.Anne adaylarında rastlanacak sindirim sistemi ile ilgili sorunlar az ama sık yüksek lifli yiyecekler tüketerek ve bol sıvı içerek azaltılabilir.
Bu bilgileri yaklaşık olarak verilmiştir. Her hamilelikte farklılık gösterebilir ve büyüme oranları değişebilir.



35.HAFTA
Bebekteki değişiklikler
Bebek yaklaşık 2.5 kilo ağırlığındadır. Poposundan başına uzunluğu 33 cm. olup toplam uzunluğu da 45 cm.'dir.Bebeğiniz yağ depolamaya devam eder ve özellikle omzunun etrafında boğumlar ve tombulluklar oluşmaya başlar. Siz yaklaşık haftada 350-500 gr alırken , bebek artık , kabaca sizin her hafta aldığınız kilonun yarısı kadar kilo almaktadır( 180-250 gr ). Artık içinde yüzdüğü suya oranla rahim içinde daha fazla yer kaplamaya başladığından hareketleri de çok kolay olmayacaktır.Bebeğinizin göz rengi mavidir, ancak sonrasında değişecektir.Bebeğiniz artık bu haftadan sonra doğuma hazırdır.
8. ayda doğanların 7.ayda doğanlara nazaran yaşamlarının az olduğuna dair halk arasında bir inanç vardır.Bu düşünce 8.aydaki bebeğin hayati fonksiyonlarının dış dünyaya adaptasyon açısından 7 aylık bebeğe nazaran daha da güçlendiği için yanlıştır.
Sizdeki değişiklikler
Gebeliğinizin başından itibaren yaklaşık 9,5-13 kilo almış olmalısınız.Bu haftalarda halsizlik ve yorgunluk pek çok hamile kadının en önemli şikayet sebeplerinden birisidir. Uyuma güçlükleri, kilo artışı ve buna bağlı olarak hareket yeteneğinde azalma sorun yaşamanıza neden olacaktır.İşlerinizden uzaklaşmanın zamanı geldi..Ayak bileklerinizin ve eklemlerinizin şişmesini engellemek için uzun süreli aynı pozisyonda durmamaya ve hareketsiz kalmamaya özen gösterin. Eğer uzun süreli araba kullanıyorsanız, arada istirahat edin, dışarı çıkın ve yürüyüş yapın.Pek çok kadın ayrıca bebeğin bacaklar ve pelvisteki sinirlere olan basıncından dolayı pelvik bölgede bir kaşınma hissi veya uyuşukluk fark etmeye başlayacaktır. Ne yazık ki, bu bebek doğana kadar kaybolmayacaktır.
Bu haftalarda yaşanan bir başka sorun da doğum ve doğuma ait konularla ilgili endişelerdir. Eşinizin ve doktorunuzun yaklaşımı son derece önemlidir. Dünyada her gün binlerce kadının doğum yaptığını ve bunların sadece çok az bir kısmının sorun yaşadığını aklınızdan çıkarmamaya çalışın Diğer hazırlık ise doğum sonrası bebek bakımı konusunda bilgilenmektir.Dikkat etmeniz gereken en önemli şey bebeğinizin hareketleri çünkü bu hareketler bebeğinizin kas gelişimi için çok önemli! Eğer aç, yorgun ya da uykusuzsanız, nispeten daha az hareket eder. Hareketleri aniden kesilirse problem olması gerekmez ama ileri inceleme amacıyla NST (nonstres testi) yaptırmanız gerekebilir.
Bu bilgileri yaklaşık olarak verilmiştir. Her hamilelikte farklılık gösterebilir ve büyüme oranları değişebilir.



Konu Mezarkabul tarafından (29.09.2013 Saat 10:19 ) değiştirilmiştir.
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla