Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.09.2013, 03:46   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bebeğin Memeden Kesilmesi: Bebeğin Sütten Kesilmesi -Ayrılması Nasıl Olur?

Bebeğin Memeden Kesilmesi: Bebeğin Sütten Kesilmesi -Ayrılması Nasıl Olur?

Anne ile bebek arasında ki iletişimin kuvvetlenmesi bebeğin emmesi ile olur. Yani aradaki sevgi bağının kurulması ve güçlenmesi bebeğin annesini emmesi ile gerçekleşir. Var olan sevgi bağı daha da kuvvetlenir. Böyle bir bağ kurulmuş iken bu bağı bozmak hem anne hem de bebek için zor bir durumdur. Ancak ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi gerekir. Bu bebeğin gelişimi açısından önemlidir. İlk 6 ay anne sütünden sonra ek besinlere geçilmesi ve bu besinlerin ön planda olması gerekir. Bebek ek gıdalara alıştırılırken, anne sütü de yavaş yavaş azaltılmaya başlanmalıdır.


Bebeği Memeden Kesmek İçin

Bebeği memeden kesmek için belirli bir zaman yoktur. İsterse anne 2 yaşına kadar emzirebilir, isterse ek besinlere geçildikten sonra ve bu besinlere bebek tamamen alıştıktan sonra memeden kesebilir. Ancak sizin kendinizi hazır hissettiğinizde ve bebeğinizin de hazır olduğu zamanda anne sütünü kesmek en doğrusudur.

Bazen bebek ek gıdaları reddeder ve sadece anne sütü ile beslenmek ister. Eğer bebek sürekli emmek istiyorsa, kilo da düşme varsa ve anne için bu bir sorun oluşturuyorsa 6. aydan sonra bebeği memeden kesmek gerekir. Bazense bebek doğumdan itibaren memeyi reddeder ve biberonla beslenmek zorunda kalır.

Bebek Ne Kadar Emzirilmeli?

Bebeğin ne kadar emzirileceğine karar verirken bazı faktörleri de göz önüne almalısınız. Bilimsel olarak bebek ilk 6 ay anne sütü almalıdır. Ardından 6. aydan sonra ek gıdalara geçiş yapmalıdır. Çünkü 6. aydan sonra anne sütünün protein, çinko, bakır, potasyum içeriğinin yeterli olmadığı belirtiliyor. Bilimsel faktörler dışında sizin hissettiklerinizde önemlidir. Emzirmeye karşı olumsuz hisleriniz bebeği de etkileyecektir. Böyle durumda anne sütünü kesmek doğru olur. Siz kadar bebeğin hisleri de vardır. Bazen bebekler kendiliğinden emmeyi bırakır. Böyle durumlarda bebek ek gıdalara alıştırılmalıdır. Bazı durumlarda anne kendini aşırı yorgun ve bitkin hisseder. Doktorunuzla konuşarak memeden kesmek konusunda doktorunuza danışmalısınız.

Bebeğin memeden erken kesilmemesi gerekir. Memeden erken kesmenin riskleri; bebeğin bağışıklık sistemi zayıf kalır. Ayrıca alerjiye yatkın bebeklerde birçok besine karşı küçük yaşlarda alerji gelişir. Diş çürüme olayları erken yaşlarda görülür. Yüksek tansiyon riski de artar.

Bebeğin Memeden Kesilmesi: Bebeği memeden kesmenin yolları

İlk olarak bebeği memeden kesmeden önce çeşitli ek gıdalara alıştırmış olmanız gerekir. Ayrıca biberonla emmeye de alıştırmak gerekir. Memeden tamamen keseceğiniz gün bebek ek gıdalara ve biberona tamamen alışmış olmalıdır.

Bebeği sütten kesmek için en doğru zamanı belirleyin. Örneğin bebeğin diş çıkardığı dönem bebek huzursuz ve mutsuz olacaktır. Ya da hastalık dönemlerinde hassas olduğu için bebekler anne sütünü böyle zamanlarda kesmemek gerekir.

Doğru zaman seçildikten ve bebek ek gıdalara alıştıktan sonra hemen memeyi kesmek yanlış olur. Emzirmeyi azaltarak başlamalısınız. Aniden bebeği memeden ayırmak bebekte travmatik bir olaya neden olabilir. Annesinin onu cezalandırdığını dahi düşünebilir.

Başlangıçta gündüz emmesi kesilebilir, ardından gece emmesi kesilmelidir. Fakat bebek ile anne arasında tensel bağın kopmaması için, anne bebeği beslerken kucağına alabilir ya da göğsünde yatırabilir. Bu şekilde memeden ayrılmak bebek için daha kolay olacaktır.

Anne her zaman sabırlı olmalıdır. Bebeğinizi kucağına almalı, öpmeli ve gerekli sevgiyi vermelidir. Çünkü bebek memeden ayrıldığı için bir olay yaşıyordur. Eğer sizin sevginizin azaldığını hissederse bebek için memeden ayrılmak zor olacaktır.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla