Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.09.2013, 13:23   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ultrasonda bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur?

Ultrasonda bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur?

Ultrasonda bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur? Bebeğin Cinsiyeti Kaçında Haftada Belli olur?



Öncelikle daha önceki yazımızda anne karnında bebeğin cinsiyetinin kaçıncı haftalar arasında belli olduğuna değinmiştik. İlk döllendiği anda, kromozoma bağlı olarak bebeğin cinsiyetinin belli olduğunu, ancak bizim bunu öğrenmemiz için 14-16. haftaya kadar beklememiz gerektiğini anlatmıştık.

Anne karnında 11. hafta civarında erkek bebeklerde penisin gelişmesi, cinsiyet tahmini için en önemli etkendir. Bu yüzden 11. haftadan önce bebeğin cinsiyetini ultrasonda görmek mümkün değildir. 11. haftadan sonra teorikte uygun ultrason cihazı ile gebeliğin görülmesi mümkün görülmekle birlikte, uygulamada her zaman mümkün olmadığını belirtmekte fayda vardır.

12. hafta ile 14. hafta arasında bebeğin cinsiyetini saptamak bazı durumlarda mümkün olabilir. Çoğunlukla 14. ve 16. haftalar arasında uzman bir gözlemci, ultrasonda bebeğin cinsiyetini saptayabilir. Ama yine de en yüksek doğruluk oranında cinsiyet tespiti için en uygun dönem 16-20 haftalar arasındadır diyebiliriz.

Bebeğin Cinsiyeti En Erken Kaçıncı Haftada Belli olur? Bebeğin cinsiyeti en erken ne zaman belli olur?

Başta da belirttiğimiz gibi 11. hafta civarında erkek bebeğin penisi gelişir. 11. haftadan önce cinsiyet tahmini mümkün olmamaktadır. ama her çocukta da 11. haftada bebeğin cinsiyeti bulunacak diye düşünmemek gerekir. kullanılan ultrason cihazının kalitesi ve bebeğin duruş pozisyonu, her zaman bebeğin cinsiyetinin görülmesine imkan vermeyebilir.

Size 2 farklı araştırmadan söz etmek istiyoruz. Gebeliğin 11-14 haftalarında olan 148 annede ultrasonla bebeğin cinsiyet tespiti yapılmaya çalışılmış, % 80,3 oranında doğru tahmin edilmesine karşın hata oranı %19.7 olmuştur. eğer 11 ile 14. haftalar arasında ultrasonda bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek isterseniz, 1/5 oranında hata payını göz önüne almanızda fayda var.

Yeni teknolojinin faydalarını da göz önünde bulundurmakta fayda var. İlk üç aylık süreçin sonlarında üç boyutlu ultrason ile incelenen 200 annenin cinsiyet tahmininde %85.3 oranında başarı sağlanmıştır. Dört boyutlu ultrason kullanarak doğru tahmin ihtimalinizi arttırmayı da deneyebilirsiniz.

Kesin sonuç almak isteyenler, 14-16. haftada iyi bir uzman kontrolü ya da daha kesinlik için 16-20. haftalar arasını düşünmelidirler.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla