Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.10.2013, 11:10   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bebeklerin Sallanarak Uyutulması Doğru Mu?

Bebeklerin Sallanarak Uyutulması Doğru Mu?

Çoğu annelerin yaptığı bir davranış olan sallayarak uyutma İngiliz bilim adamlarınca tehlikeli olduğu açıklanmıştır. Hatta sallayarak uyutulan ve sevilen bebeklerin beyinlerinde hasar olduğunu da ortaya sermişlerdir. Yapılan bu araştırmalarda çocukların kör ve felç kaldığı gözlemlenmiştir.



Birçok bebek ya ayakta sallanarak ya beşikte sallanarak ya da anne babanın bir anlık siniriyle sarsılmalara maruz kalmıştır. İşte tüm bu durumlar çocukların beynini hasara uğratıyor. Edinburg Royal Hastanesi çocuk nöroloğu Dr. Robert Minns ve ekibi bu konu üzerinde ciddi araştırmalar yaparak 25 çocuğun üzerinde bu durumu kanıtlamışlardır.

Özellikle 8 aylık bebeklerin bir saniye bile sallanması çok tehlikelidir. Denge bozukluğu, görme kaybı, konuşamama ve yürüyememeye sebep olabilmektedir.Ve sallamadan dolayı beyinde meydana gelen değişiklikler bebeğinizin sık sık ağlamasına bu ağlamaların da damar çatlamalarına sebep olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte bebeği sallarken kanamalar oluşur. Bebeklerin iştahsızlıkları ve gelişim süreçlerindeki yavaşlama da yine sallamanın neticelerindendir.

Yani sevgili anneler bebeklerin sallamanın faydalarından ziyade zararları gözle görülür bir gerçektir. O nedenle bebeğiniz ne durumda olursa olsun sallamanın arkasına sığınarak ilerde oluşabilecek tehlikeli durumlara davetiye çıkarmamak en doğrusudur. İleride yaşayacağı herhangi bir olumsuzluk sizi anne baba olarak daha çok üzecektir. O yüzden geç olmadan bu konulara dikkat etmekte fayda vardır. Bebeğinizin gelişim sürecinin her evresini dikkatli ve sağlıklı geçirmeniz dileğiyle.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla