Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.10.2013, 16:27   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bebeklerde Saç Dökülmesi Ne Zaman Başlar?

Bebeklerde Saç Dökülmesi Ne Zaman Başlar?

Bebeklerde saç dökülmesi neden olur? Bu dökülme normal midir? Vb. Sorularının yanıtlarını bulmaya çalışalım. Bazı bebekler doğuştan kel olurken bazıları da saçlı doğduğu halde ilk ayda saçlarında dökülme olur. Hamileliğin 6. haftasında sonra fetüsün saç kökleri oluşmaya başlar. Bu süreçte sadece saçta değil omuz ve sırtında da tüyler çıktığı görülür. Bunlar bebek tüyleridir ve geçicidir ileride dökülecektir.


Bebeğin saç rengi ise zamanla ortaya çıkar ve büyük ihtimalle değişim gösterir. Bazı bebekler tamamen kel doğsa da enselerinin yumuşak olması nedeniyle burada saç bulunur ve açık renkte olur.

Bebeklerde Saç Dökülmesi Ne Zaman Başlar?



Yeni doğan bebeklerin saçları 3-4 hafta sonra dökülmeye başlar. Henüz bunun sebebi tam olarak bilinmemektedir. Ancak bu dökülen saçların yerine yenisi çıkar ve çıkan bu saçlar eskisinden daha çok ve daha büyük çıkar.

Bebeklerin saçlarının ilk aylarda dökülmesi gayet normal bir durumdur. Bu durumun sebebi bebeğin anne karnındayken hormon seviyesinin yüksek oluşudur. Doğumdan sonra bu değerler düşer ve saç uzaması da durur. Dinlenme döneminde saçlar dökülür ve bebeğiniz yeni bir evre olan büyüme evresine girer.

Ayrıca bebeklerin sürekli yatar pozisyonda olması her bebekte farklı saç yoğunluğu olmasının sebebidir. Yastığa, araba koltuğuna vs. değen yerlerde saç daha az saç çıkar.

Bebeğiniz oturma ve emeklemeye başladığı zaman bu süreç düzene girecek ve baş bölgesin her çevresi de eşit bir düzende büyüyecektir.

Sonrasında da bebeğinize aldığınız şampuan ve bakım ürünlerine dikkat ederek kullanmalı sık sık değiştirmemelisiniz.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla