Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.10.2013, 21:54   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bebeğin İhtiyaç Listesi

Bebeğin İhtiyaç Listesi

Bu malzemelerin bazıları bebek, bazıları sizin bazılarıysa ikiniz içindir…



Bebeğiniz olacağını ilk öğrendiğiniz andan itibaren doğum sonrasına kadar her an ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeler olacaktır. Bebekler tahmin edeceğiniz (ya da bildiğiniz) gibi pek çok bakım malzemesine, giysiye, kreme ve çeşitli aksesuarlara ihtiyaç duyar.

Bebeğiniz tüm bakımı için tamamen size bağımlı olduğundan bu malzemeleri sürekli hazırda bulundurmalısınız. Bu malzemelerin ne olduğunu öğrenmek, hatırlamak ve her an hazırda tutmak için sizin için hazırladığımız bebeğin ihtiyaç listesini kullanabilirsiniz.

Bebeğin İhtiyaç Listesi

Bebek bakımı aileler özellikle anneler için epeyce iş ve dikkat anlamına gelmektedir. Bu ihtiyaçların hazırda tutulması ne istediğini söyleyemeyen bebeğinize olabilecek en iyi bakımı en kısa sürede vermeniz için oldukça önemlidir. Bebeğin ilk yılı dolana kadar ihtiyaç duyulan malzemelerde çok az değişiklikler olur. Birinci yaşından sonra ihtiyaç duyacağınız malzemeler listesinde değişiklikler olacaktır. Aşağıda bebeğinizin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanmış listeleri bulabilirsiniz.

Bebeğin Sağlık İhtiyaçları Listesi

Yeni doğan bebeklerde en önemli liste bebeğin sağlık ihtiyaçları listesidir. Bebeğiniz her zaman kollarınızda güvende olsa da vücudunda birçok değişiklik meydana gelmektedir. Sağlık sorunları için her zaman doktorunuza danışmanız gerekse de ani müdahaleler ve geçici sorunların çözümü için kullanabileceğiniz bir sağlık ihtiyaçları çantası oluşturabilirsiniz.

* Doktorunuzun iletişim numaraları
* Pediatristinizin numarası
* Burun damlası
* Termometre
* Burun açıcı
* İlkyardım rehberi (önceden okumalı ama yanınızda bulundurmalısınız)

Bebek Kıyafetleri İhtiyaç Listesi

Bebek kıyafetleri seçimi oldukça önemlidir ve dikkat gerektirir. Özellikle yeni doğan bebekler için her 2-3 saatte bir değiştirilmek üzere yeni, temiz ve steril kıyafetlere ihtiyaç duyacaksınız. Bunun için epeyce bir bebek kıyafetini hazırda tutmanız gerekecektir. İlk birkaç ay için atılabilir kıyafetler vakit kazanmanızı sağlayabilir.

* Sarma bezleri
* Şapka
* Yünlü giysiler, kazaklar
* Kabanlar
* Atkı, eldiven
* Tulum
* Gömlek
* Çorap, patik
* İç atleti, içlikler

Bebeğin Uyku ve Emzirme İhtiyaç Listesi

Bebeğin ihtiyaç listesinde diğer başlık bebeğinizi uyuturken ve emzirirken ihtiyaç duyabileceği malzemelerdir. Yeni doğan bebekler anne kucağından çıktıkları anda oda sıcaklığına alışabilmek için zamana ihtiyaç duyarlar. Onları sıcak tutmak bu yüzden önemlidir. Ayrıca bebeğinizin beslenme saatleri önceden tam olarak belirli olmadığı için emzirme için gerek duyulan malzemeler her daim hazır olmalıdır.

* Sıcaklığa bağlı olarak kullanılabilecek bir iki battaniye
* 1-2 hafif battaniye
* Önlük
* Beşik için 3-4 nevresim takımı ve 6-7 yastık kılıfı
* Biberon temizleme malzemeleri
* Göğüs pompası
* Formula gıdalar
* Şişe ısıtıcısı
* Şişeler
* Anneler için emzirme örtüleri

Bebeğin Banyo İçin İhtiyaç Listesi

Son olarak bebeğinize banyo yaptırırken ve temizliğini yaparken sizin ve onun ihtiyaç duyabileceği malzemeler listesi. Bebeğin hijyenini sağlamak için tahmin ettiğinizden daha çok ürüne ihtiyacınız olabilir. Bebek bezlerini bol bol bulundurmanız tavsiye edilir.

* 1 şişe bebek yıkama suyu
* Bebek losyonu
* Bebe yağı
* Alkolsüz ıslak mendil (bolca)
* 4-5 tane küçük temiz havlu
* 7-8 adet temizleme bezi
* Bebeğiniz için tırnak makası
* Su geçirmez bir altlık (bez değiştirme için)
* Bebek bezi kremi
* Pudra

Yukarıda kısaca vermeye çalıştığımız listeler her bebek ve anne için farklılıklar gösterebilir. Zaman içinde ortaya çıkan ihtiyaçlara yönelik olarak kendi listeniz olacaktır ve bir süre sonra bu listelerin tamamı ezberinize yerleşecektir. Ö:nemli olan bazı basit malzemeleri tamamen bitmeden depolamak ve yanınızda bulundurmaktır.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla