Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.10.2013, 17:21   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kuduz ve Kuduzun Tedavi Yöntemleri

Kuduz ve Kuduzun Tedavi Yöntemleri

Kuduz çok ciddi bir hastalık olup ölümcül sonuçlar veren ve virüs yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Tilki kurt sırtlan çakal ayı gibi vahşi memeliler ile kediköpek koyun keçi ineksığır eşek inek gibi evcil memeli hayvanlarda ve bu hayvanların bir şekilde virüsü bulaştırdığı insanlarda da görülür. Kuduz hastalığı mikrobu genelde tükürük veya salya yoluyla yayılmaktadır. Yani kuduz hastalığı taşıyan bir hayvanın bir canlıyı ısırması şeklinde veya patisine salyasını bulaşmış kedi veya köpek tarafından ısırılmak kuduzu bulaştıracağı gibi kişideki açık yaranın hayvan tarafından yalanması veya tükürüğünün buluşması gibi nedenler veya eylemler kuduzun bulaşmasına neden olabilir.


Kuduzun belirtileri; ilk olarak iştahsızlık halsizlik ve vücut ısısı yüksekliğidir. Genelde hayvan ısırılmaları ile bulaştığı için ısırılan bölgelerde kızarıklı ve ağrı gözlemlenir. Isırılan bölgedeki yara kapansa bile aynı bölge kaşınmaya devam eder. Hastalık sürece göre şiddetini arttırır bu durumda ise sudan korkma huzursuzluk ışığa ve sese aşırı duyarlılık ve saldırganlık başlar.

Tedavisi; kuduzlu bir hayvan tarafından saldırıya uğrayan kişinin ısırılan yeri hemen bol su ve sabun ile yıkanmalıdır bu işlem mikrobu öldürmese bile ilerde oluşabilecek yaraların büyük olmasına engel olur. Yara yıkandıktan sonra steril bir bezle veya tentürdiyot ile iyice temizlenmelidir. Bu işlemlerden sonra ısırılan kişi en yağın sağlık kuruluşuna intikal ettirilmelidir.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla