Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.10.2013, 13:49   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Zeus-Zamana Karşı Yarış

Zeus-Zamana Karşı Yarış


Olimpos dağında oturan mitolojik tanrıların en önemlisi olan Zeus’un babası Kronos annesi ise tanrıça Rea imiş.Kronos yeni doğmuş olan öz çocuklarını hemen vahşi bir şekilde parçalarmış. Zeus’un doğumuna dek bu böylece sürüp gitmiş. Doğal olarak anne Rea bebeğini dünyaya getirdiğine sevinemeden bebeğini koruyamayacağı ve büyütemeyeceği için sıkıntı içine girermiş. Mutlu bir şekilde sonlanan her doğum onun için çocuğunun ölüm anına şahitlik ettiği bir kayıp yaşantısı haline gelirmiş.

Bir gün artık bu durumun değişeceği doğuracağı çocuğun hayatta kalarak Kronos’u ortadan kaldıracağı ve vahşetin son bulacağı acılı anne Rea’ya bildirilmiş. Rea da hamileliğini olabildiğince eşi Kronos’tan gizlemiş. Doğum anında da Olimpos’tan dünyaya indirilmiş. Bebek (yani Zeus) doğmuş Rea onu perilere emanet ederek bir mağarada gözlerden uzak ama sevgi içinde doğal bir ortamda güvenli bir mağarada büyütülmesini sağlamış. Zeus büyüyüp gelişince acılı annesi Rea’yı Kronos’un elinden kurtarmış Kronos hakettiği cezayı bulmuş.

Zeus onun yerine geçmiş artık adalet ve sevgi egemen olmaya başlamış. Bu seferde yer altında bulunan devler (titanlar) genç Zeus’a başkaldırmaya başlamış. Yer altında bulunan devler yerüstüne çıkmak için debelendikçe yer şiddetle sarsılır ve büyük depremler olurmuş.Zeus bu devleri yeraltından kurtararak yeryüzüne çıkmalarını sağlamış. Ancak bu devler boyutlarının büyüklüğü nedeniyle kibirlilik yapmışlar ve Zeus’u yokederek onun yerine geçmek istemişler. Zeus ise destekleyici sevimli bir ortam içinde yetiştiğindenzorluklarla başedebilecek güç ve zekaya sahip olduğundan tüm devleri yenerek dünyayı rahatlatmış.


Zeus’un babası olan Kronos asli zamanı temsil etmektedir. Zaman ne yazık ki akıp gitmektedir. Hayat kısadır ve yapılabilecekler sınırlıdır. Bu süreye ne kadar çok olumlu şey sığdırılabilirse o denli şanınız yürüyecektir. Yapacağınız her olumlu davranış dolaylı olarak çevrenize pozitif enerji yaymanıza yolaçacaktır. Hayatınızın her döneminde üzerinize düşen sorumlulukları yerine getirir karşılaştığınız olumsuzlukları yenmek için kendinizle yarışırsanızzamanın hayatınızın kurdu olmasını önlemiş olursunuz. Yaşınız ilerleyip geriye baktığınızda keyifle gülümseyebiliyorsanız kendi Kronos’unuzu yenmişsiniz demektir.

Kronos’un yani zamanın sizin çocuklarınızı da yiyip bitirmemesi için sizin de üzerinize düşenler var. Bunların başında çocuklarınızın yaşadığı ortamın sevecen barış içinde olması gerekiyor. Siz etrafınızdakilerle dost olup rahat içten davranabiliyorsanız bu nedenle açığınız olmadığından eminseniz kendinizle barışıksanızkimseden korkmuyor ve kendinize güveniyorsanız ve en önemlisi çocuklarınızla yeterince ilgilenip bu özelliklerinizi onlara aktarabiliyorsanız içiniz rahat olsun onlar da sizin gibi Kronos’un zulmünden kurtulacaklardır. Hepinize Kronos ile mücadelenizde başarılar zamana karşı olan yarışınızda olabildiğince yol alıp bayrağı sizden sonrakilere mümkün olabilen en iyi durumda teslim edebilmeniz dileğiyle...

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla