Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.10.2012, 15:03   #11 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: One piece tanıtımı

  • Nico Robin

Nico Robin (Niko Robin) Hasır Şapka Korsanları'nın arkeoloğudur. Hasır Şapka Korsanları'na katılmadan önce Gizli suç örgütü Baroque Works'ün Yardımcı Başkanı Bayan Hep Pazar (Miss All Sunay) olarak bilinmekteydi. Tayfanın yedinci üyesidir. Tayfaya katılan altıncı üyedir. Tayfadan ayrılıp, Enies Lobby'de tekrar girmiştir. Nami ve Usopp'tan sonra tayfadan ayrılıp geri dönen 3. kişidir. Ayrıca eski bulunduğu örgütün ilk üyesidir. Hana Hana no Mi'yi yemiştir. Marineford Savaşı sonrası iki yıl boyunca Devrim Ordusu'nun himayesinde kalmıştır. Hayali Rio Poneglyph'ini bulup Gerçek Tarih'i ortaya çıkarmaktır. Ödülü 80.000.000 Beli'dir.

Görünümü

Robin uzun boylu, parlak siyah saçlı,ince vücutlu ama atletik bir kadındır. Gözleri büyük ve koyu mavi renkte (Mangada ve 10. filmde gözleri kahverengidir.) ve uzun, ince bir burnu vardır. Robin'in özellikle bacakları aşırı derecede uzundur. Boyunun uzunluğu ona dövüşlerinde muazzam bir katkı sağlamaktadır. Serideki diğer kadın karakterler gibi Robin'in de beli incedir. Seri içerisindeki çoğu karakter onun güzel ve çekici olduğunu düşünmektedir.
Robin'in tayfadaki diğer karakterler gibi markalaşmış bir nesnesi yoktur. İlk tanıtıldığında mor ve kadınlara özgü bir kovboy elbisesi giymiş, ancak daha sonra bu elbiseyi giyerken görülmemiştir. Genellikle koyu renklerde (siyah ve mor) giyinir ve elbiseleri daha çok deri ağırlıklıdır. Dekolteli elbiseleri ve yüksek topuklu ayakkabıları tercih ettiği görülmektedir. Robin ve Nami'nin giyimleri birbirine çok benzer, ancak yüksek topuklu ayakkabılar Robin'in yolda yürüyüşüne, duruşuna, boyuna ve hızına etki etmez.
Robin'in ten rengi animede daha koyu yapılmıştır. Mangada ise animeye göre teni daha açık renktedir. Robin, saçları ve koyu teni hariç büyük ölçüde annesine benzer.
Robin, Alabasta'da, mor bir üstlük ve mini etek giymiştir. Bunlara ek olarakta astarlı beyaz bir kürk, kovboy şapkası ve yüksek topuklu botları vardır. Püskülleri de dikkat çeken ayrı noktalarıdır. Robin'in bu giyinişi kadın kovboylarınkine benzer.
Skypeia'da, kafasında yine beyaz kovboy şapkası vardır. Üstüne sarı renkte askılı bir bluz ve dizlerine kadar uzanan mor bir pantolon giymiştir. Belinde basit bir kemer ve ayaklarında da yüksek topuklu mor sandallar vardır. Ayrıca sol kolunun üstünde beyaz renkte bir süs bulunur.
Water 7 ve Enies Lobby'de, uzun kollu, önü fermuarlı siyah renkte deri bir mini elbise giymiştir. Bu elbisesinin altında puantiyeli beyaz renkte bir polka vardır. Ayaklarında yüksek topuklu çizmeler vardır.
Enies Lobby'den sonraki bölümlerde, önünde Galley-La şirketinin resmi olan kırmızı renkli dar bir tişört ve siyah renkte pantolon giymiştir. Ayaklarında ise yüksek topuklu bir çift beyaz ayakkabı vardır. Daha sonra tişört yerine, mor renkli bir kazak giymiş, yüksek topuklu beyaz ayakkabılarını da yüksek topuklu koyu renkli ayakkabılarla değiştirmiştir.
Thriller Bark'ta, kenarları dantel işlemeli mor renkte bir elbise, bacaklarına ise uyluklarına kadar ulaşan bir jartiyer giymiştir. Botları ise önden düğmeli ve yüksek topukludur.
Spa Adası'nda, pembe kayışları olan beyaz renkte bir bikini giymiştir. Ayrıca belinde dökümlü, sarı renkte bir havlu vardır.
Sabaody Takımadaları'nda, kovboy şapkası ile birlikte siyah renkte (animede mor) bir elbise giymiştir. Üzerinde önü açık kolsuz, yakaları sarı renkte ve siyah konsantrik şekilleri olan bir gömlek, ve üstündekine uyacak biçimde dizlerinin altına kadar uzanan bir pantolon vardır. Ayakkabıları yine yüksek topukludur. Ayrıca belinde boncuklu bir süs ve sarı halkalı kemer bulunur.
Tequila Wolf'te tutukluyken, mavi renkte ve tek parça bir mahkum üniforması giymiştir. Elbisenin önü çok açık olduğundan göğüsleri fazlasıyla belli olmaktadır. Tutulduğu yerin etrafı zincirle çevrilmiş ve bileklerine de de Kairoseki'den yapılma kelepçeler takılmıştır.
İki yıllık zaman atlamasından sonra, Robin'in saçları iyice uzamıştır. Kendiside saçlarını arkaya atmış, alnını ve kulaklarını ortaya çıkarmıştır. Elbise seçimi de eskiye göre çok değişmiştir. Göğüslerini ortaya çıkaran mor renkte dar bir yelek, Boa Hancock'unkine benzeyen pembe renkte işlemeli bir etek giymiştir. Kafasında da Kizaru'nun gözlüklerine benzeyen turuncu renkte Lacoste marka bir gözlük vardır. Nami gibi, Robin'in de göğüsleri büyümeye devam etmektedir. Animede her zaman koyu olan rengi, zaman atlamasından sonra açılmıştır. Şuanki hali ile mangada olan açık renkli ten tonuna biraz daha yaklaşmıştır.

Serinin yaratıcısı Oda, Robin'nin bedeni ile ilgili fanların sorduğu sorulara sorulara şu cevapları vermiştir:

- Robin'in boyu 1.88'dir. Tayfadaki en uzun üçüncü kişidir.
- Beden ölçüleri ise (Bu ölçüler Sanji ve Oda'nın ortaklaşa çalışması sonucu ortaya çıkmıştır.) 99-59-89'dur.

Oda'ya göre Robin bir turna gibidir. Onu temsil eden renk mordur ve Robin çiçek kokar. Onu temsil eden en iyi çiçek ise Casablanca'dır.

Kişiliği

Tarihteki en büyük akademisyenlerin içinde yetişen Robin, arkeolog ve tarihçi olarak Hasır Şapka Korsanları'na katılmıştır. Rahatına düşkündür. Dünya'nın gizemlerini çözmek istediğinden olabildiğince özgür kalmaya çalışmaktadır. Robin'in sessiz sakin biridir Kolay kolay duygularını belli etmez (Adalet Kulesi'nde yaşanan olaylar ve Aokiji ile olan karşılaşma hariç.). Yüz mimiği en az olan tayfa üyesidir. Kendi tayfasına karşı bile oldukça sessizdir. Sık sık onlar hakkında uğursuz şeyler söyler. Sanji, Robin'in "olgun bir çekiciği" olduğunu söylemiştir. Ayrıca ürkütücü ve karanlık bir tarafı vardır. Bazı durumlarda gerçekleri açıkça söyler. Bu durum Nami ve Usopp'ta tiksinti yaratır.

Örnek olarak:

- Luffy, Zoro ve Sanji gökyüzünden düşen gemiyi araştırırken, gemiyi dev bir kaplumbağa yiyince, Robin "Gemiyle birlikte onlar da yenilmiştir." demiştir.
- Nami kendisine Zoro'yu köpekbalıklarının yemiş olabileceğini söylediğinde, "Zoro'yu köpekbalıkları yemiş olsaydı, bulutların rengi kırmızıya dönüşürdü." demiştir.
- Nami, köpekbalıklarının üzerinden bir iple geçmek zorunda olduğunda ona, yüksekliğin 50 metre olduğunu ve düştüğü takdirde öleceğini söylemiştir.
- Skypeia'da Zoro ve Nami ile birlikte gemiye döndüp Chopper'ı bulamadıklarında onun "parça pinçik olmuş" olabileceğini söylemiştir.
- Davy Back Fight'ta oyun kaybedilip sonra Chopper, Foxy Korsanları tarafından alınınca, Nami Foxy için "Ya Foxy nadir hayvan koleksiyoncusuysa?" deyince, Robin "Umalım da nadir kürk koleksiyonu yapan biri çıkmasın." demiştir.
- Tayfa hep birlikte yeni gemileri "Thousand Sunny"e isim ararken, Robin'in söylediği isim Being of Darkness (Karanlığın Varoluşu)'tir.
- Thriller Bark'ta, Luffy ve Franky ile birlikte Hayalet Ada'yı araştırmak için gönüllü olmuştur. Nami'ye bu konu için "heyecan verici" demiştir.
- Nami, Mini-Merry II'yu test ederken çığlık atınca, Robin onun hayaletler tarafından lanetlenmiş olabileceğini söylemiştir.
- Thriller Bark'a kendilerine saldıran Cerberus'u "sevimli" bulduğunu söylemiştir.
- Hasır Şapkalar, Hayalet Ada'da Nami, Usopp ve Chopper'ı ararken, Robin, eğer boğulmuşlarsa, bir daha onların seslerini duyamayacaklarını söylemiştir.
- Tayfa Sanji'nin Duval'in suratı konusunda şanslı olduğunu söylerken, Robin bir gün ilginç bir şekilde öleceği yorumunu yapmıştır.
- Luffy, Zoro ve Sanji, Kraken'i yendikten sonra kaybolunca, Robin "Umalımda deniz canavarlarına yem olmamış olsunlar." şekilde konuşmuştur.
- Hasır Şapka Korsanları ve Yeni Balıkadam Korsanları arasında yaşanan savaşın ortasında ortaya çıkan Nuh'un adaya çarpması halinde okyanusun kırmızıya boyanacağını söylemiştir.

Sadece kaydadeğer bir durum olduğunda daha çok konuşur. Bir çok konuda engin bilgilere sahiptir. Özellikle tarih konusunda olağanüstü bir bilgi birikimine sahiptir. Bu kadar sakin olmasının altında yatan sebep, muhtemelen çok zorlu geçen çocukluğudur. Ohara Felaketi o zamanlar küçük bir çocuk olan Robin'in üzerinde derin ve travmatik izler bırakmıştır.
Robin insanların tarihe neden önem vermediğine anlam veremez. Ona göre tarihi eserlere zarar vermekten daha kötü birşey yoktur. Kendisine dünyaya geniş bir perspektiften bakmayı öğretmiştir. Dünya tarihi ile ilgili araştırmalar yapar. Spandam ve Crocodile'ın aradığı Antik Silahlar'a karşı ilgisiz olduğu çok kez görülmüştür. Ancak, yine de bahsi geçen silahları uyandırabilecek tek kişi olması muhtemeldir.
Robin dövüşler esnasında bu sakinliğini önemli ölçüde korumayı başarır, ancak kapasitesini aşan durumlarda istemsiz olarak meydana gelmektedir. Çoğu zaman rakibine karşı sarsılmaz bir sakinlikle yaklaşır. Küçük işlerini halletmek için de güçlerini kullanır. Acılar içinde bir geçmişi olduğu için dövüş esnasında Zoro gibi merhametsiz birine dönüşmektedir. Öldürücü güç kullanmaktan asla çekinmez. Af dileyen bir düşmanın bile boynunu kırar. Bu özelliği Shandora kalıntılarının yakınında Yama ile yaptığı dövüşte açıkça görülmüştür. Her ne kadar sakin ve akıllı bir görüntüsü olsa da, istediği zaman korkutucu ve güçlü olabilir. Sakinliği bazen ürkütücü olabilmektedir. Örneğin Brook'un bir türlü konuyu anlatmayışı Robin'i sinirlendirmiştir.

Robin: Yok ettiğin şeyler paha biçilemez tarihi eserlerdi. Onların değeri hazine ile ölçülemez... Tarih belki hep kendini tekrar eder ama, insanlar geçmişe gidemezler... dediklerimi anlamadın, değil mi?
Yama: An... Anladım... Bir daha... Yapmayacağım... Affet beni...
Robin: Hayır.
- Robin, Yama'yı cezalandırıyor.

Robin'in kişisel gururla ilgili güçlü bir duygusu vardır. Franky'nin Oars'a karşı yapılan savaşta uygulamaya geçirdiği "15. Taktik" isimli saldırısına katılmayı reddetmiştir. Çünkü bunu "utanç verici" bulmuştur. Daha sonra da böyle şeyleri kesinlikle teklif etmemeleri gerektiğini belirten bir bakış atmıştır.
Yetenek ve Güçleri

Robin, çocukken yediği Hana Hana no Mi'nin gücü ile Buster Call'da yer alan altı savaş gemisini batırdığı için o yaşta başına 79.000.000 Beli ödül koyulmuştur. Tabi ödül koyma sebebi külliyen yalandır. Olayın asıl sebebi Robin'in poneglyphleri okuyabilen biri olması ve Karanlık Yüzyıl'ı aydınlatabilme ihtimalidir. Gerçekte gemileri batıran kişi Jaguar D. Saul'dur ve bunu Robin'i Ohara'dan kurtarmak için yapmıştır. Robin, 8 yaşından beri tek başına, başındaki büyük ödülle birlikte zorlu hayatta, hayatta kalmanın yollarını öğrenmiştir. Eski Amiraller'den biri olan Aokiji, onun CP9'dan kaçabileceğini hissettiğini belirtmiştir.
Robin, ayrıca tarih ve kültür hakkında geniş bilgi birikimi olan yetenekli bir arkeologdur. (Eğer tek değilse) Tarih kayıtlarını içeren Poneglyph tabletlerini okuyabilen yaşayan bir kaç kişiden biridir. Bu yüzden başındaki ödül bu kadar yüksektir. Robin Ohara'da ki büyük kütüphanede kendi kendine çalışarak bu becerileri kazanmıştır. Tarih dışında dünya hakkında da bilgili biridir. Kızıl-Saçlı Shanks, Monkey D. Dragon ve Gekko Moriah'ı tanımaktadır.
Robin, atletik vücudu ve Şeytan Meyvesi gücü dışında öyle insan üstü bir güce sahip değildir. Kırılgan bir yapısı varmış gibi bir görüntü çizse de, aslında hiçte öyle olmadığı defalarca gözümüze sokulmuştur. Yama'dan gelen darbeleri direk bedenine almış olmasına rağmen savaşmaya devam edebilmiştir. Ayrıca Jigoro gibi güçlü bir zombiyi de durdurabilmiştir. Yine de zarif bir çevikliği vardır.Kolları X şeklinde savunma pozisyonunda bekler ve kaptan seviyesindeki bir tabur Denizci askerini kolayca indirebilir. Robin'in gücü çok sayıda olan düşmanlara karşı oldukça kullanışlıdır. Kendi gücünü tayfa üyeleri de kabul etmiştir. Canavar Üçlü düzeyinde bir gücü olduğu, Skypeia'da Gan Fall'ın verdiği düdüğü istememesinden anlayabiliriz. Thriller Bark'ta Kabus Luffy olay yerine gelmeden önce, Oars'ın içinde duran Shichibukai Moriah'a karşı dövüşen tek Hasır Şapka Korsanları üyesi Robin'dir.
Robin'in etkileyici yönlerinden biri de oldukça sağlam olan iradesidir. Moriah onun gölgesini çaldığında çok geçmeden ayağa kalkabilmiştir (Normal bir insan en az iki gün komada kalır). Çeviktir. Düşmanına karşı nasıl menavra yapacağını bilir. Bedeni çabuk kendini toparlar. Örnek olarak; kendisiyle birlikte Zoro, Gan Fall ve Wiper Enel'in meyve gücü tarafından etkisiz hale getirildiğinde, ilk kendine gelen kişi Robin olmuştur. Ağır yaralanmasına rağmen meyve güçlerini kullanabilmiş, Chopper'dan yardım almadan kendi kendine iyileşmiştir. Robin, eski bir Çin atasözü olan "Mantığın bittiği yerde şiddet başlar." sözünü esas alan karakterlerden biridir. Şayet çözüm olacaksa şiddet kullanmaktan çekinmez. Franky, tayfaya gelme konusunda naz yapınca, onu özel bölgesinden yakalamış, böyle şeyleri çok seven Luffy bile "Yeter!" demiştir. Varın gerisini siz düşünün. Robin'in casusluk yapma gibi bir alışkanlığı vardır. Gizli konuşmaları dinlemeyi sever. Örneğini Thriller Bark'ta görmüştük. Water 7'da bu alışkanlıklarının 7 yaşında kalma olduklarını Chopper'a itiraf etmiştir.

Şeytan Meyvesi

Hana Hana no Mi


Nico Robin (Niko Robin) Hasır Şapka Korsanları'nın arkeoloğudur. Hasır Şapka Korsanları'na katılmadan önce Gizli suç örgütü Baroque Works'ün Yardımcı Başkanı Bayan Hep Pazar (Miss All Sunay) olarak bilinmekteydi. Tayfanın yedinci üyesidir. Tayfaya katılan altıncı üyedir. Tayfadan ayrılıp, Enies Lobby'de tekrar girmiştir. Nami ve Usopp'tan sonra tayfadan ayrılıp geri dönen 3. kişidir. Ayrıca eski bulunduğu örgütün ilk üyesidir. Hana Hana no Mi'yi yemiştir. Marineford Savaşı sonrası iki yıl boyunca Devrim Ordusu'nun himayesinde kalmıştır. Hayali Rio Poneglyph'ini bulup Gerçek Tarih'i ortaya çıkarmaktır. Ödülü 80.000.000 Beli'dir.
Görünümü

Robin uzun boylu, parlak siyah saçlı,ince vücutlu ama atletik bir kadındır. Gözleri büyük ve koyu mavi renkte (Mangada ve 10. filmde gözleri kahverengidir.) ve uzun, ince bir burnu vardır. Robin'in özellikle bacakları aşırı derecede uzundur. Boyunun uzunluğu ona dövüşlerinde muazzam bir katkı sağlamaktadır. Serideki diğer kadın karakterler gibi Robin'in de beli incedir. Seri içerisindeki çoğu karakter onun güzel ve çekici olduğunu düşünmektedir.
Robin'in tayfadaki diğer karakterler gibi markalaşmış bir nesnesi yoktur. İlk tanıtıldığında mor ve kadınlara özgü bir kovboy elbisesi giymiş, ancak daha sonra bu elbiseyi giyerken görülmemiştir. Genellikle koyu renklerde (siyah ve mor) giyinir ve elbiseleri daha çok deri ağırlıklıdır. Dekolteli elbiseleri ve yüksek topuklu ayakkabıları tercih ettiği görülmektedir. Robin ve Nami'nin giyimleri birbirine çok benzer, ancak yüksek topuklu ayakkabılar Robin'in yolda yürüyüşüne, duruşuna, boyuna ve hızına etki etmez.
Robin'in ten rengi animede daha koyu yapılmıştır. Mangada ise animeye göre teni daha açık renktedir. Robin, saçları ve koyu teni hariç büyük ölçüde annesine benzer.
Robin, Alabasta'da, mor bir üstlük ve mini etek giymiştir. Bunlara ek olarakta astarlı beyaz bir kürk, kovboy şapkası ve yüksek topuklu botları vardır. Püskülleri de dikkat çeken ayrı noktalarıdır. Robin'in bu giyinişi kadın kovboylarınkine benzer.
Skypeia'da, kafasında yine beyaz kovboy şapkası vardır. Üstüne sarı renkte askılı bir bluz ve dizlerine kadar uzanan mor bir pantolon giymiştir. Belinde basit bir kemer ve ayaklarında da yüksek topuklu mor sandallar vardır. Ayrıca sol kolunun üstünde beyaz renkte bir süs bulunur.
Water 7 ve Enies Lobby'de, uzun kollu, önü fermuarlı siyah renkte deri bir mini elbise giymiştir. Bu elbisesinin altında puantiyeli beyaz renkte bir polka vardır. Ayaklarında yüksek topuklu çizmeler vardır.
Enies Lobby'den sonraki bölümlerde, önünde Galley-La şirketinin resmi olan kırmızı renkli dar bir tişört ve siyah renkte pantolon giymiştir. Ayaklarında ise yüksek topuklu bir çift beyaz ayakkabı vardır. Daha sonra tişört yerine, mor renkli bir kazak giymiş, yüksek topuklu beyaz ayakkabılarını da yüksek topuklu koyu renkli ayakkabılarla değiştirmiştir.
Thriller Bark'ta, kenarları dantel işlemeli mor renkte bir elbise, bacaklarına ise uyluklarına kadar ulaşan bir jartiyer giymiştir. Botları ise önden düğmeli ve yüksek topukludur.
Spa Adası'nda, pembe kayışları olan beyaz renkte bir bikini giymiştir. Ayrıca belinde dökümlü, sarı renkte bir havlu vardır.
Sabaody Takımadaları'nda, kovboy şapkası ile birlikte siyah renkte (animede mor) bir elbise giymiştir. Üzerinde önü açık kolsuz, yakaları sarı renkte ve siyah konsantrik şekilleri olan bir gömlek, ve üstündekine uyacak biçimde dizlerinin altına kadar uzanan bir pantolon vardır. Ayakkabıları yine yüksek topukludur. Ayrıca belinde boncuklu bir süs ve sarı halkalı kemer bulunur.
Tequila Wolf'te tutukluyken, mavi renkte ve tek parça bir mahkum üniforması giymiştir. Elbisenin önü çok açık olduğundan göğüsleri fazlasıyla belli olmaktadır. Tutulduğu yerin etrafı zincirle çevrilmiş ve bileklerine de de Kairoseki'den yapılma kelepçeler takılmıştır.
İki yıllık zaman atlamasından sonra, Robin'in saçları iyice uzamıştır. Kendiside saçlarını arkaya atmış, alnını ve kulaklarını ortaya çıkarmıştır. Elbise seçimi de eskiye göre çok değişmiştir. Göğüslerini ortaya çıkaran mor renkte dar bir yelek, Boa Hancock'unkine benzeyen pembe renkte işlemeli bir etek giymiştir. Kafasında da Kizaru'nun gözlüklerine benzeyen turuncu renkte Lacoste marka bir gözlük vardır. Nami gibi, Robin'in de göğüsleri büyümeye devam etmektedir. Animede her zaman koyu olan rengi, zaman atlamasından sonra açılmıştır. Şuanki hali ile mangada olan açık renkli ten tonuna biraz daha yaklaşmıştır.

Serinin yaratıcısı Oda, Robin'nin bedeni ile ilgili fanların sorduğu sorulara sorulara şu cevapları vermiştir:

- Robin'in boyu 1.88'dir. Tayfadaki en uzun üçüncü kişidir.
- Beden ölçüleri ise (Bu ölçüler Sanji ve Oda'nın ortaklaşa çalışması sonucu ortaya çıkmıştır.) 99-59-89'dur.

Oda'ya göre Robin bir turna gibidir. Onu temsil eden renk mordur ve Robin çiçek kokar. Onu temsil eden en iyi çiçek ise Casablanca'dır.
Kişiliği

Tarihteki en büyük akademisyenlerin içinde yetişen Robin, arkeolog ve tarihçi olarak Hasır Şapka Korsanları'na katılmıştır. Rahatına düşkündür. Dünya'nın gizemlerini çözmek istediğinden olabildiğince özgür kalmaya çalışmaktadır. Robin'in sessiz sakin biridir Kolay kolay duygularını belli etmez (Adalet Kulesi'nde yaşanan olaylar ve Aokiji ile olan karşılaşma hariç.). Yüz mimiği en az olan tayfa üyesidir. Kendi tayfasına karşı bile oldukça sessizdir. Sık sık onlar hakkında uğursuz şeyler söyler. Sanji, Robin'in "olgun bir çekiciği" olduğunu söylemiştir. Ayrıca ürkütücü ve karanlık bir tarafı vardır. Bazı durumlarda gerçekleri açıkça söyler. Bu durum Nami ve Usopp'ta tiksinti yaratır.

Örnek olarak:

- Luffy, Zoro ve Sanji gökyüzünden düşen gemiyi araştırırken, gemiyi dev bir kaplumbağa yiyince, Robin "Gemiyle birlikte onlar da yenilmiştir." demiştir.
- Nami kendisine Zoro'yu köpekbalıklarının yemiş olabileceğini söylediğinde, "Zoro'yu köpekbalıkları yemiş olsaydı, bulutların rengi kırmızıya dönüşürdü." demiştir.
- Nami, köpekbalıklarının üzerinden bir iple geçmek zorunda olduğunda ona, yüksekliğin 50 metre olduğunu ve düştüğü takdirde öleceğini söylemiştir.
- Skypeia'da Zoro ve Nami ile birlikte gemiye döndüp Chopper'ı bulamadıklarında onun "parça pinçik olmuş" olabileceğini söylemiştir.
- Davy Back Fight'ta oyun kaybedilip sonra Chopper, Foxy Korsanları tarafından alınınca, Nami Foxy için "Ya Foxy nadir hayvan koleksiyoncusuysa?" deyince, Robin "Umalım da nadir kürk koleksiyonu yapan biri çıkmasın." demiştir.
- Tayfa hep birlikte yeni gemileri "Thousand Sunny"e isim ararken, Robin'in söylediği isim Being of Darkness (Karanlığın Varoluşu)'tir.
- Thriller Bark'ta, Luffy ve Franky ile birlikte Hayalet Ada'yı araştırmak için gönüllü olmuştur. Nami'ye bu konu için "heyecan verici" demiştir.
- Nami, Mini-Merry II'yu test ederken çığlık atınca, Robin onun hayaletler tarafından lanetlenmiş olabileceğini söylemiştir.
- Thriller Bark'a kendilerine saldıran Cerberus'u "sevimli" bulduğunu söylemiştir.
- Hasır Şapkalar, Hayalet Ada'da Nami, Usopp ve Chopper'ı ararken, Robin, eğer boğulmuşlarsa, bir daha onların seslerini duyamayacaklarını söylemiştir.
- Tayfa Sanji'nin Duval'in suratı konusunda şanslı olduğunu söylerken, Robin bir gün ilginç bir şekilde öleceği yorumunu yapmıştır.
- Luffy, Zoro ve Sanji, Kraken'i yendikten sonra kaybolunca, Robin "Umalımda deniz canavarlarına yem olmamış olsunlar." şekilde konuşmuştur.
- Hasır Şapka Korsanları ve Yeni Balıkadam Korsanları arasında yaşanan savaşın ortasında ortaya çıkan Nuh'un adaya çarpması halinde okyanusun kırmızıya boyanacağını söylemiştir.

Sadece kaydadeğer bir durum olduğunda daha çok konuşur. Bir çok konuda engin bilgilere sahiptir. Özellikle tarih konusunda olağanüstü bir bilgi birikimine sahiptir. Bu kadar sakin olmasının altında yatan sebep, muhtemelen çok zorlu geçen çocukluğudur. Ohara Felaketi o zamanlar küçük bir çocuk olan Robin'in üzerinde derin ve travmatik izler bırakmıştır.
Robin insanların tarihe neden önem vermediğine anlam veremez. Ona göre tarihi eserlere zarar vermekten daha kötü birşey yoktur. Kendisine dünyaya geniş bir perspektiften bakmayı öğretmiştir. Dünya tarihi ile ilgili araştırmalar yapar. Spandam ve Crocodile'ın aradığı Antik Silahlar'a karşı ilgisiz olduğu çok kez görülmüştür. Ancak, yine de bahsi geçen silahları uyandırabilecek tek kişi olması muhtemeldir.
Robin dövüşler esnasında bu sakinliğini önemli ölçüde korumayı başarır, ancak kapasitesini aşan durumlarda istemsiz olarak meydana gelmektedir. Çoğu zaman rakibine karşı sarsılmaz bir sakinlikle yaklaşır. Küçük işlerini halletmek için de güçlerini kullanır. Acılar içinde bir geçmişi olduğu için dövüş esnasında Zoro gibi merhametsiz birine dönüşmektedir. Öldürücü güç kullanmaktan asla çekinmez. Af dileyen bir düşmanın bile boynunu kırar. Bu özelliği Shandora kalıntılarının yakınında Yama ile yaptığı dövüşte açıkça görülmüştür. Her ne kadar sakin ve akıllı bir görüntüsü olsa da, istediği zaman korkutucu ve güçlü olabilir. Sakinliği bazen ürkütücü olabilmektedir. Örneğin Brook'un bir türlü konuyu anlatmayışı Robin'i sinirlendirmiştir.

Robin: Yok ettiğin şeyler paha biçilemez tarihi eserlerdi. Onların değeri hazine ile ölçülemez... Tarih belki hep kendini tekrar eder ama, insanlar geçmişe gidemezler... dediklerimi anlamadın, değil mi?
Yama: An... Anladım... Bir daha... Yapmayacağım... Affet beni...
Robin: Hayır.
- Robin, Yama'yı cezalandırıyor.

Robin'in kişisel gururla ilgili güçlü bir duygusu vardır. Franky'nin Oars'a karşı yapılan savaşta uygulamaya geçirdiği "15. Taktik" isimli saldırısına katılmayı reddetmiştir. Çünkü bunu "utanç verici" bulmuştur. Daha sonra da böyle şeyleri kesinlikle teklif etmemeleri gerektiğini belirten bir bakış atmıştır.
Yetenek ve Güçleri

Robin, çocukken yediği Hana Hana no Mi'nin gücü ile Buster Call'da yer alan altı savaş gemisini batırdığı için o yaşta başına 79.000.000 Beli ödül koyulmuştur. Tabi ödül koyma sebebi külliyen yalandır. Olayın asıl sebebi Robin'in poneglyphleri okuyabilen biri olması ve Karanlık Yüzyıl'ı aydınlatabilme ihtimalidir. Gerçekte gemileri batıran kişi Jaguar D. Saul'dur ve bunu Robin'i Ohara'dan kurtarmak için yapmıştır. Robin, 8 yaşından beri tek başına, başındaki büyük ödülle birlikte zorlu hayatta, hayatta kalmanın yollarını öğrenmiştir. Eski Amiraller'den biri olan Aokiji, onun CP9'dan kaçabileceğini hissettiğini belirtmiştir.
Robin, ayrıca tarih ve kültür hakkında geniş bilgi birikimi olan yetenekli bir arkeologdur. (Eğer tek değilse) Tarih kayıtlarını içeren Poneglyph tabletlerini okuyabilen yaşayan bir kaç kişiden biridir. Bu yüzden başındaki ödül bu kadar yüksektir. Robin Ohara'da ki büyük kütüphanede kendi kendine çalışarak bu becerileri kazanmıştır. Tarih dışında dünya hakkında da bilgili biridir. Kızıl-Saçlı Shanks, Monkey D. Dragon ve Gekko Moriah'ı tanımaktadır.
Robin, atletik vücudu ve Şeytan Meyvesi gücü dışında öyle insan üstü bir güce sahip değildir. Kırılgan bir yapısı varmış gibi bir görüntü çizse de, aslında hiçte öyle olmadığı defalarca gözümüze sokulmuştur. Yama'dan gelen darbeleri direk bedenine almış olmasına rağmen savaşmaya devam edebilmiştir. Ayrıca Jigoro gibi güçlü bir zombiyi de durdurabilmiştir. Yine de zarif bir çevikliği vardır.Kolları X şeklinde savunma pozisyonunda bekler ve kaptan seviyesindeki bir tabur Denizci askerini kolayca indirebilir. Robin'in gücü çok sayıda olan düşmanlara karşı oldukça kullanışlıdır. Kendi gücünü tayfa üyeleri de kabul etmiştir. Canavar Üçlü düzeyinde bir gücü olduğu, Skypeia'da Gan Fall'ın verdiği düdüğü istememesinden anlayabiliriz. Thriller Bark'ta Kabus Luffy olay yerine gelmeden önce, Oars'ın içinde duran Shichibukai Moriah'a karşı dövüşen tek Hasır Şapka Korsanları üyesi Robin'dir.
Robin'in etkileyici yönlerinden biri de oldukça sağlam olan iradesidir. Moriah onun gölgesini çaldığında çok geçmeden ayağa kalkabilmiştir (Normal bir insan en az iki gün komada kalır). Çeviktir. Düşmanına karşı nasıl menavra yapacağını bilir. Bedeni çabuk kendini toparlar. Örnek olarak; kendisiyle birlikte Zoro, Gan Fall ve Wiper Enel'in meyve gücü tarafından etkisiz hale getirildiğinde, ilk kendine gelen kişi Robin olmuştur. Ağır yaralanmasına rağmen meyve güçlerini kullanabilmiş, Chopper'dan yardım almadan kendi kendine iyileşmiştir. Robin, eski bir Çin atasözü olan "Mantığın bittiği yerde şiddet başlar." sözünü esas alan karakterlerden biridir. Şayet çözüm olacaksa şiddet kullanmaktan çekinmez. Franky, tayfaya gelme konusunda naz yapınca, onu özel bölgesinden yakalamış, böyle şeyleri çok seven Luffy bile "Yeter!" demiştir. Varın gerisini siz düşünün. Robin'in casusluk yapma gibi bir alışkanlığı vardır. Gizli konuşmaları dinlemeyi sever. Örneğini Thriller Bark'ta görmüştük. Water 7'da bu alışkanlıklarının 7 yaşında kalma olduklarını Chopper'a itiraf etmiştir.
Şeytan Meyvesi

Hana Hana no Mi
Spoiler :





Robin, Hana Hana no Mi olarak bilinen meyveyi çok küçükken yemiştir. Güçlerini kullanırken görüldüğünde ise 8 yaşındadır. Ta o yaşlarda bile Profesör Clover ve diğer araştırmacıların yaptığı çalışmaları casusluk yaparak dinlemeye başlamıştır. Bu meyve sayesinde Robin, her yüzeyde, istediği organının kopyasını istediği kadar çıkarabilir. Ancak kopyalanmış organlardan birine zarar gelirse, asıl beden de bunu hisseder. Robin güçlerini kullanacağı zaman kollarını, göğüs hizasında X şeklinde tutar. Robin yeteneklerini nasıl en etkili şekilde kullanacağını çözebilecek kadar zeki biridir. Sadece yerinde bekleyip, ellerini kullanarak düşmanlarını durdurabilir. Her ne kadar Meyve ve Robin çok güçlü olsa da Robin'in gerçek vucüduna ya da başka yerden çıkmış olan organına bir zarar gelmesi halinde etkisini kaybeder. Bu meyvenin zayıf noktasıdır. Güçleri çok tehlikeli durumlarda oldukça yararlıdır. Elleri ya da ayaklarıyla arkadaşlarını taşıyabilir. Yine güçleriyle düşmanlarına akıl almaz acılar çektirebilir.
Şimdiye kadar Robin bu meyvenin gücüyle ellerini, ayaklarını, gözlerini ve kulaklarını saldırmak için ya da başka uygulamalarda kullanmıştır.
Robin yeteneklerini çok çeşitli şekillerde kullanmaktadır. Düşen birini yakalamak için kollarını birleştirip dev bir ağ yapabilir ya da yine kollarını kullanarak sırtından kanatlar çıkarıp birkaç saniye uçabilir. Ayrıca kollarını üst üste çıkarıp istediği nesneyi yükseklere çıkarabilir ve kollarını sıra sıra çıkararak eşyaları hızlı bir biçimde taşıyabilir. Aynı zamanda bilgi edinmek için gözlerini ve kulaklarını kullanabilir. Usopp, Beyaz Deniz'de kaybolduğunda Luffy'nin uzayan kolu üzerinde gözlerini çıkarıp Usopp'u görmeye çalışmıştır. Zaman atlamasından sonra Robin'in suya direnci biraz daha artmıştır. "Manos Gigantes" isimli tekniğini sualtında geçici bir süre kullanabilmiştir.
Saldırılarında Fransızca, İspanyolca ve İngilizce dillerinden kelimeler kullanır. Örneğin ''Cinco Fleur'' Cinco İspanyolca'da beş anlamına Fleur ise Fransızca'da çiçek anlamına gelir. İngilizce saldırı isimleri ise çok azdır.
Robin'in yetenekleri sınırsız gibi görünmektedir. Oda şaka maksatlı Robin'in güçlerini "200 Hana Hana Mesafesi"nde kullanabileceğini söylemiştir. Ancak bunu yanlış anlayan gerizekalı bazı mahluklar Robin'in organlarından sadece 200 tane çıkarabildiğini sanmışlardır. Ancak bu arkadaşların mal oldukları Robin'in zaman atlamasından sonraki bir tekniğinde en az bin organ çıkarması ile ortaya çıkmıştır.
Zaman atlamasından sonra Robin meyvenin seviyesini daha ileriye taşıyarak, kendini klonlamıştır. Buna ek olarak "Mil Fleur": "Giganto Manos" adını verdiği tekniğinde devasa bacaklar yaratabilmektedir.

Silahları

Robin belinde bir bıçak taşır, ancak bunu dövüşürken kullanmaz. Çünkü meyve güçleri kendisine yeter. Bıçağını sadece kendini korumaya çalışırken Crocodile'a karşı kullanmıştır.
CP9'a katıldığında ise çok sayıda tabanca taşıdığı görülmüştür.
Savaşları

- Nico Robin vs. Pell (Yenmiştir.)
- Nico Robin vs. Tashigi ve çok sayıda Denizci askeri (Yenmiştir.)
- Nico Robin vs. Crocodile (Yenilmiştir.)
- Nico Robin vs. Yama (Yenmiştir.)
- Nico Robin, Roronoa Zoro, Wiper ve Gan Fall vs. Enel (Yenilmiştir.)
- Nico Robin vs. Spandam (Yenmiştir.)
- Nico Robin, Franky, and Brook vs. Tararan (Yenmiştir.)
- Nico Robin ve Tony Tony Chopper vs. Cindry, Inuppe, Jigoro, ve Dr. Hogback (Yenmiştir.)
- Nico Robin, Roronoa Zoro, Usopp, Sanji, Tony Tony Chopper ve Franky vs. Oars (Sonuçsuzdur.)
- Nico Robin, Roronoa Zoro, Nami, Usopp, Sanji, Tony Tony Chopper, Franky ve Brook vs. Oars ve Gekko Moriah (Yenilmiştir.)
- Hasır Şapka Korsanları ve Brook vs. Oars (Yenmiştir.)
- Hasır Şapka Korsanları vs. Altın Aslan Korsanları
- Nico Robin vs. Agehaguera (Yenmiştir.)
- Hasır Şapka Korsanları vs. Uçan Balık Sürücüleri (Yenmiştir.)
- Hasır Şapka Korsanları vs. PX4 (Yenmiştir.)
- Nico Robin, Monkey D. Luffy, ve Tony Tony Chopper vs. Sentomaru (Yenilmiştir.)
- Nico Robin vs. Ammo Şövalyeleri (Yenmiştir.)
- Hasır Şapka Korsanları ve Jinbe vs. Yeni Balıkadam Korsanları (Yenmiştir.)
- Nico Robin vs. Hammond (Yenmiştir.)
Savaşları (Filler)

- Nico Robin vs. Boo Kong (Yenmiştir.)
- Nico Robin vs. Lil (Yenmiştir.)
- Nico Robin vs. Tequila Wolf korumaları (Yenmiştir.)

Galeri




Robin'in 8 yaşındaki hali (Manga).




Robin'in 8 yaşındaki hali (Anime.)




Robin'in 16 yaşındaki hali




Robin'in mavi gözlü hali (Manga).




Robin'in kahverengi gözlü hali (Manga).




Robin'in ilk aranma posteri.




Robin'in şuanki aranma posteri.




Robin'in One Piece: Unlimited Adventure oyunundaki elbisesi.




Robin'in One Piece: Unlimited Cruise oyunundaki elbisesi.




Robin'in Skypeia'daki elbisesi.




Robin'in Thriller Bark'taki elbisesi.




Robin'in One Piece Film: Strong World'de ki elbisesi.



Robin'in Sabaody Takımadaları'ndaki elbisesi.



Robin'in Tequila Wolf'te mahkumken giydiği elbise



Robin, Ohara'da kitap okuyor.



Robin, annesi Olvia'nın ellerini tutuyor.



Kuzan, Robin'in kaçmasına izin veriyor.



Robin, Bayan Hep Pazar.





Crocodile, Robin'in işini bitiriyor.




Robin, Yama'ya haddini bildiriyor.



Robin, Aokiji tarafından donduruluyor.



CP9, Robin'i buluyor.



Robin, Iceburg'a suikast düzenliyor.




Robin, hayatı için ağlıyor.



Robin, hayata tutunuyor.



Robin, Aokiji ile konuşuyor.




Robin'in eşsiz tekniklerinden biri; Cien Fleur: Wings.



Robin, tayfasıyla birlikte Oars'a karşı.



Robin, Zoro ve Sanji, güneş ışığında yok oluyorlar.



Robin, Pacifista'yı tuzağa düşürüyor.



Robin, Tequila Wolf'te tutuklanıyor.



Robin, Devrimciler'le birlikte.



Robin, Sabaody Takımadaları'na geri dönüyor.



Robin, gemiyi kurtarıyor.




Robin, Balıkadam Adasın'daki Poneglyphi okuyor.




Robin'in yeni tekniklerinden Mil Fleur: Gigantesco Mano.

Ek Bilgiler

- 97. bölümde Nami'nin denediği elbiselerden biri, Robin'in Alabasta'da giydiği elbisedir.
- Robin, Luffy'nin tayfaya davet etmediği tek tayfa üyesidir.
- 355. bölümdeki flashbackte Robin'in ödülü 78.000.000 Beli şekilde yanlış yazılmıştır.
- Robin, tayfada ödül açılışı en yüksek olan üyedir. Ayrıca bir süreliğine de olsa ödülü Luffy'den yüksek olan tek tayfa üyesidir.
- Robin, Kuma'nın Sabaody Takımadaları'dan gönderdiği 7 kişidir. Sabaody Takımadaları'na dönüşte de Robin adaya ayak basan 7. üyedir.
- Robin'in Tequila Wolf'teki mahkum numarası 3926'dır.
- Bir Shonen Jump dergisi sorusunda Oda'ya hangi karakter olmak istediği sorulmuştur. Oda da bu soruya "Robin olmak isterdim. Bu sayede 20 kat daha hızlı manga çizerdim." cevabını vermiştir.
- Robin, son One Piece Popüler Karakterler Sıralaması'nda Nami'den sonraki en popüler kadın karakter olarak 7. sıradadır.
- Robin'in en sevdiği yiyecekler sandviç, şekersiz kek ve kahvenin yanında yenebilecek herşeydir.
- Robin, tayfanın annesi olarak tarif edilmiştir.
- Eğer One Piece gerçek olsaydı, Robin bir Rus olurdu.
Künye

Adı: Nico Robin
İlk görünümü: Manga: 114, Anime: 67.
Üyelikleri: Hasır Şapka Korsanları, Baroque Works (Geçmişte), Ohara Klanı (Geçmişte), Devrimci Ordusu (Geçmişte).
Meslekleri: Arkeolog, Korsan, Suikastçi, Baroque Works Yardımcı Başkanı (Geçmişte).
Lakapları: Bayan Hep Pazar (Jap. Misu Ōrusandē, İng. Miss All Sunday), Şeytanın Çocuğu (Jap. Akuma no Ko, İng. Devil Child), Devrimin Işığı (Jap. Kakumei no Tomoshibi, İng. Light of the Revolution)
Yaşı: 28 (Eski), 30 (Zaman atlamasından sonra)
Doğum Günü: 6 Şubat.
Boyu: 1.88cm
Ödülü: 80.000.000 Beli.
Şeytan Meyvesi

Adı: Çiçek Çiçek Meyvesi (Jap. Hana Hana no Mi, İng. Flower Flower Fruit).
Adının Anlamı: Çiçek, Filizlenmek.
Türü: Paramecia
Hak sahibi

Kaynak : [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Çeviren : Smoker

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla