Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.10.2013, 13:31   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kızamıkçık Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Kızamıkçık Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Özel bir virüs tarafından meydana getirilen çocukluk dönemi hastalıklardan biridir kızamıkçık… Kızamığa göre daha hafif seyreder ve komplikasyonu da azdır. Genellikle 2-10 yaş arası çocuklarda görülür. İleri yaşlarda da görülebilir. Gebelerde kızamıkçık olduğu zaman büyük oranda sakat doğumlar, düşük ve ölü doğumlara sebep olmaktadır. Kış ve ille baharda fazladır.

Kızamıkçık Belirtileri
Kızamıkçık virüsü kızamık virüsü gibi solunum yolları ile girer ve direkt temasla bulaşır.



Kuluçka süresi kızamıktan biraz daha fazla 15-20 gün arasıdır. Nezle konjunktivit ve ateş yükselmesi ile başlar. Koplik lekelerinin görülmemesi ile kızamıktan ayrılır. Ateş saçlı deriden başlayıp sonra boyun ve tüm vücuda yayılan kırmızı lekeler oluşur. Lekeler genellikle 24 saat içerisinde vücuda yayılır. Karakteristik olarak boyunda, lenf bezleri şişerek bezeler oluşur. Bu lenf bezleri apseleşmezler. Döküntüler 2-3 gün içerisinde solar ve yerinde kepeklenmeler olur. Bir kaç gün içerisinde kaybolur.

Kızamıkçık Tedavisi
Kızamık seyri ve komplikasyonları bakımından öldürücü bir hastalık değildir. Ancak hamilelerde doğacak bebek için tehlikeli olur. Bu nedenle hamile olanları kızamıkçık infeksiyonu geçiren çocukların yanma katiyetle yaklaşmamaları gerekir.
Hastalık döneminde çocuğun istirahatı temin edilir. Hazmı kolay yiyecekler verilir. Kızamıkçık tedavisinde kullanılan özel bir ilaç yoktur. Aşı yapılanlar hastalığı daha da hafif geçirmektedir.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla