Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.10.2012, 16:35   #20 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Evcilkuşlar

Gri Muhabbet Kuşu

Temel Özellikleri
Gri muhabbet kuşunun sadece genetik zeminde ayırt edilebilen iki formu vardı. şimdilerse, 1930'lu yıllarda Avustralya'da ortaya çıkan baskın olan form hala yaşamını sürdürmektedir. İngiltere'deki diğer ayrı zayıf mutasyon 1933 yılında ilk kez ortaya çıkmıştır. Fakat popülaritesi yavaş hızla ---cög---almaları nedeniyle ile gerilemiştir. 1940 yılında nesli tükenmiştir.

Beslenme ve Barınma
Bu kuşlara düzenli olarak muhabbet kuşu diyeti verin. şovlardan önce havuç vermeyin, havuç suyu yüz tüylerini boyayabilir. Gruplar halinde yaşamaktan hoşlanır. Bir kere iklime alıştırıldığında, bütün yıl dış kuşahnede yaşayacak kadar dayanıklı olur. Sıcak bir barınak sağlanırsa ekstradan ısıtmaya ihtiyaç duymaz. Soğuk havalarda üretmeye çalışırsanız, bu ısıtma gerekebilir.

üreme
Bu kuşun üremesi diğer muhabbet kuşlarınkine benzer. Bir sergi damızlığı yetiştirmek istiyorsanız, çok sayıda aşağı düzeyde kuşu barındırmaktansa, az sayıda yüksek kalite çifti barındırmak en iyisidir.

çiftlere folluk temin edin, sağlıklı olması v neslini devam ettirebilmesi için yeterli büyülükte alan sağlayın. Bu kuşun renk uyumu, onun yaygınlaşmasını sağlamıştır. Etkileyici bir sarı suratlı, bir tarçın ve bir bayaz kanatlı opal formu elde edilebilir. Gri muhabbet kuşu aslen mavi serisi bir kuştur.

Açık yeşil muhabbet kuşu ile melezleştirildiğinde yavrular, gri yeşil olur. Bunlar zeytin muhabbet kuşuna benzer, fakat koyu maviye oranla siyah kuyruk tüyleri ile kolayca farkedilir.

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla