Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.10.2013, 11:37   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ev Yapımı Açma Börek Tarifi

Ev Yapımı Açma Börek Tarifi
açma börek tatifi, açma börek yapılışı, tel börek tarifi


Resimli Ev Yapımı Açma Börek Tarifi


HAMUR MALZEMELERİ


4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağından bir parmak eksik ılık su
1 tatlı kaşığı tuz


ARASINA SÜRMEK İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ


İÇ MALZEMESİ
2 adet haşlanmış,ezilmiş patates
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
biraz maydanoz
karabiber,pulbiber





YAPILIŞI




Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın.dört bezeye ayırıp,her bezeyi açabildiğiniz incelikte açın.


Bir yufkanın üzerine 4-5 kaşık yağ gezdirin ve her yerine yayın.Ben üç beze yapın,yufkalar büyük olduğu için 5 yemek kaşığı yağ gezdirin.


Daha sonra ince delikli bir eleğin içine 1 yemek kaşığı un koyup,yufkanın üzerine,her tarafına eşit olacak şekilde eleyin.


İki kenar kısmını karşılıklı gelecek şekilde hafifçe katlayı ki çıkıntı olmasın.


Hazırladığınız içten yufkanın bir kenarına koyun ve 3-4 parmak kalınlığında katlayarak rulo yapın.


Önce ortadan ikiye bölün.Sonra her parçayı dörde bölün.Yani her yufkadan 8 adet börek çıkacak.yağlanmamış tepsiye yerleştirin.


Üzerlerine artan yağdan bir fırça yardımıyla sürün.200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Dilerseniz yufkaları açtıkdan sonra resimde görüldüğü gibi rulo halinde sararak tepsiye dizebilirsiniz..


Afiyet Olsun

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla