Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.10.2013, 14:44   #1 (permalink)
Gabriela
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni 47 Yıl önce kestiği kolu sahibine iade etti

47 Yıl önce kestiği kolu sahibine iade etti



Amerikalı bir doktor, 47 yıl önceki Vietnam Savaşı sırasında kestiği ve yıllarca sakladığı kolu, Vietnam'a giderek sahibine iade etti.

Vietnam Savaşı'nda kesilen kol, 47 yıl sonra sahibine ulaştı.

Amerikalı doktor Sam Axelrad, 1966'da Vietnam gazisi Nguyen Quang Hung'un kesmek zorunda kaldığı kolun kemiklerini sahibine vermek üzere oğulları ve torunlarıyla ABD 'den Vietnam'a gitti.

Axelrad, 27 yaşındayken Amerikan askerlerinin vurduğu Hung'un enfeksiyon kapan sağ kolunu askeri Phu Cat hastanesinde kesmek zorunda kalmış ve kolu hatıra olarak saklamıştı.

Şimdi ürolog olan Axelrad, AP'ye yaptığı açıklamada, yıllarca savaş günlerini anımsamak istemediği için kemikleri gizli dolabında sakladığını ancak bir gün bunları ait olduğu kişiye vermeye karar verdiğini belirtti.

Kemiklerine tekrar sahip olacağını öğrenen Hung ise şaşırdığını ifade ederek, "Amerikalı bir doktorun enfeksiyon kapan kolumu alıp, evine götürmesi, temizlemesi ve 40 yıldan uzun süre saklamasına inanamıyorum" dedi.

Axelrad'in geçen yaz Vietnam'da tatil yaptığı ancak bu ülkeyi seçmesinin bir başka nedeninin de Hung'u bulmak olduğu belirtildi. Hung'un halen hayatta olup olmadığını ya da ülkenin neresinde araması gerektiğini bilmeyen doktor, şans eseri Vietnamlı gazeteci Tran Quynh Hoa ile başkent Hanoi'deki bir otelde tanışmış, gazetede yayımlanan makale üzerine Hung'a ulaşılmıştı.


Konu Perii tarafından (13.10.2013 Saat 14:50 ) değiştirilmiştir.
Gabriela isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla