Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.10.2013, 18:08   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Diyet Etli Lahana Sarması

Diyet Etli Lahana Sarması



Sarmalardan bahsedince lezzetinin yanında zahmeti akla gelir hemen. İçini hazırlamak tek tek sarmak yorucu bir iş gibi düşünülür. Ama lahana sarması yaprak sarmasına nazaran zahmetsiz kolay yapılan bir sarmadır. Üstelik lahananın sağlığa olan faydası malumuzdur. Birde çok kalori ihtiva etmesi söz konusu olmasa dediğinizi duyar gibiyim. Fakat diyet etli lahana sarması bir sarmanın içinde bulundurabileceği minimum kaloriyi bulundurur. Kıymanın yağsızından tercih eder ve içerisine koyduğunuz sıvıyağı da en aza indirebilirsiniz.
İşte diyet yaparken bile aşırıya kaçmadan yenildiğinde diyete bir zararı dokunmayan sarmamız.
Malzemeler;
1 orta boy lahana. Lahanayı mevsiminde ve taze olanından seçmek gerekir. Sarma yapılacak lahananın yaprakları çok kalın olmamalıdır.
1/2 (yarım) çorba kaşığı domates salçası. Domates salçası yerine domates de kullanabilirsiniz. Bunun için iki veya üç domatesi kabuklarını soyarak rendelemeniz gerekir.
8-10 dal maydanoz. Maydanozların saplarını kesiyoruz. Saplarını yemek için kullanmıyoruz fakat çöpe atmak yerine suda haşlayıp suyuyla saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Bu saçlarınızın parlak olmasını sağlayacaktır. Bunu da bir ek bilgi olarak vermiş olalım.
1/2 kg mümkün olduğu kadar yağsız kıyma.
3 çorba kaşığı kadar pirinç.
2 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı;
2 su bardağı suya ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek kökünden bıçakla kesip ayırdığınız lahanaları suda kaynatın. ( öncesinde soğuk suda yıkıyoruz).Lahanalar biraz yumuşayınca suyunu süzüp biraz soğumasını bekleyin.
Diğer tarafta iç için soğanları ince ince doğrayıp baharatlar ve tuzla karıştırın. Üzerine kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyin. En son pirinç ve ince kıyılmış maydanoz da eklenerek son kez karıştırıldıktan sonra sarma işlemine geçebilirsiniz.
Lahanadan istediğiniz büyüklükte koparıp içine hazırlanan iç harcından koyup lahanalar bitene kadar sarma işlemine devam edin. Üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak veya ılık servis edilebilirsiniz. Afiyet olsun.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla