Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.10.2013, 11:42   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kremalı Meyveli Kup

Kremalı Meyveli Kup



Malzemeler:


2 adet 200 ml.lik süt kreması
2 kibrit kutusu büyüklüğünde kuvertur çikolata(bir adet 80 gr. bitterde olabilir)
Küçük küpler halinde doğranmış kek parçaları(hazır pastaban keki)
Bir avuç çilek,kivi,şeftali,yeşil üzüm(tercih size kalmış)
Bir adet muz(ince dilimlenmiş)
Bir poşet krem şanti-1 su bardağı soğuk süt


Yapılışı:


Krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır.
Ocağın altı kapatılır ve içine çikolata parçaları atarak çikolata eriyene kadar karıştırılır,soğumaya bırakılır.
Krem şanti süt ile çırpılarak dolaba kaldırılır,soğuyan ve katılaşan krema Kasenin en altına konmuş parça keklerin üzerine biraz dökülür.Meyve ve muz serpiştirilir ve yine kek ve krema eklenir......
En üste krem şanti bi poşete doldurularak poşet bi kaç yerinden kürdanla delinir...kup un üzerine sıkılarak süslenir....üzerine damla çikolatalar atılır.


Not:
kup meyveli olduğu için yapıldığı gün bitmesi iyi olur yoksa meyveler asitlenebilir,tadını bozar.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla