Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.10.2013, 11:48   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Şeftali Soslu Kup

Şeftali Soslu Kup



Malzemeler:


1 litre süt,
1 yumurta sarısı,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
50 gr tereyağ,
1 paket krem şanti.


Üstünün sosu için:


3 şeftali,
3 yemek kaşığı toz şeker,
1 çay bardağı su,
1 silme yemek kaşığı nişasta.


Ayrıca:
Her bir kup için 1 kedi dili,
Süt.


Yapılışı:


Krem şanti ve tereyağ hariç tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir, ılıyınca toz krem şanti ve tereyağ ilave edilip çırpılır.
Bu arada şeftaliler soyulup küp şeklinde doğranır, üzerine şeker konup biraz beklenir, su ilave edilip kısık ateşte kaynatılır. Nişasta çok az suyla açılır, kaynamakta olan şekerli şeftalilere ilave edilir, koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
Kaselerin dibine üçe bölünmüş kedi dili süte batırılarak konur. Bunun üstüne muhallebi ilave edilir. Muhallebinin üzeri de ılımış olan şeftali sosu ile kaplanır. Üzeri hindistan cevizi ile süslenir.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla