Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.10.2013, 13:00   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Doğum Sonrası Cilt Bakımı

Doğum Sonrası Cilt Bakımı



Etiketler: güzellik, vücut bakımı, sağlık, anne, hamile, anne adayı,
cilt bakımı, doğum sonrası, doğumdan sonra, lohusa dönemi bakımı


Hamilelikte ciltte bir takım hormonal ve fizyolojik değişiklikler olur. Bu değişikliklerin bir kısmının geçici olduğunu bilmek ve sadece koruyucu önlemler almak, yeni doğum yapan annelerin cilt bakımındaki temel kuralı oluşturur. Ayrıca bu değişikliklere bağlı cildin çok hassaslaştığını da unutmamak gerekir.

M-Onep Nişantaşı Kliniği'nden Dermatolog Dr. Öykü Maraşoğlu, farklı cilt tiplerini göz önünde bulundurarak anne adaylarına şu önerilerde bulunuyor:

Kuru ciltlere:

Doğum sonrası cilt tahriş olmaya yatkın olduğundan, kuru cilt tipi olan annelerin kullanacağı nemlendiricilerde alfa hidroksi asit, retinoik asit gibi cildi yenileyici maddeler yerine, daha az tahriş eden ve içinde doğal mineral yağları ve besleyici vitaminler bulunan ürünler tercih edilmelidir. Bu dönemde cildin aşırı hassaslığından dolayı, üre içeren nemlendiriciler de cildi tahriş edebilir. Daha çok üre içermeyen, doğal, tatlı badem yağı gibi yağların kullanılması uygun olacaktır.

Yağlı ciltlere:

Yağlı cilt tipine sahip olan anneler de, hem yağ dengesini koruyan hem de cildi tahriş etmeyen ürünleri tercih etmelidirler. Özellikle yağlı derisi olan bayanlarda, gebelikte sivilce artışı olur. Bu amaçla peeling ürünleri yerine doğal bitki özlü ve C vitamini ağırlıklı tonik ve nemlendiricileri kullanmaları daha uygun olacaktır. İçeriğinde retinoik asit ve salisilik asit olan ve soyucu özelliği ile oldukça etkili olan ürünlerden, bu dönemde kaçınılmalıdır.

Karma ciltlere:

Karma tip derisi olan anneler ise, öncelikle ciltlerindeki fazla yağ üretimini baskılayacak tonik özellikli bir ürün ile cilt temizliği yapıp, sonrasında meyve asidi ve vitamin içerikli yoğun nemlendiricileri tercih etmelidirler.

Her üç cilt tipine sahip olan annelerin güzel bir cilde sahip olması için dikkat etmeleri gereken en önemli nokta, kullanacakları ürünlerin cilt tiplerine uygun olduğunu bilmeleri ve beklenmedik bir allerjik reaksiyon durumunda mutlaka doktorlarına başvurmalarıdır.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla