Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.10.2013, 16:25   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sivilceleri Çoğaltan Alışkanlıklarımız

Sivilceleri Çoğaltan Alışkanlıklarımız

Sivilceler, gençlik dönemlerimizden ilerleyen yaşlara kadar en büyük problemimizdir. Fakat, farkında olmadan bazı alışkanlıklarımız sivilcelerin daha da artmasına neden olmaktadır. İşte, sivilceleri çoğaltan alışkanlıklarımız ;

Yatağımızda her akşam binlerce bakteri ile uyuyoruz. Ölü deri hücrelerimizde yaşayan ve onlarla beslenen bu bakteriler, yüzümüzde sivilcelere neden olmaktadır. Ayrıca, kullandığımız havlularda nemli ortam nedeniyle yaşayan bakterilerde bulunmaktadır. Bu nedenle, yastık çarşaf ve kılıflarını haftada 2 kez, havluları her gün değiştirmek gerekmektedir.

Jöle, sprey, köpük gibi saç şekillendiren ürünler, ciltte sivilce yapmaktadır. Bu ürünlerin içinde bulunan yağ, silikon ve çeşitli kimyasallar, gözenekleri kapayarak sivilce oluşumunu arttırır. Özellikle, bu ürünleri kullanıp akşam yatmadan banyo yapmıyorsanız bu kimyasallar yastık kılıfının her yerine yayılır. Üstelik, gün içinde sürekli yüzünüze saçlarınız değecektir.

Kullandığınız makyaj malzemelerinin fırçaları, haftada 1 kez temizlenmelidir. Bu fırçalarda olan kimyasallar ve deri parçaları bakteri oluşturduğundan sürekli olarak sivilce yapar. Temizleyici ürünler ile fırçalar temizlenmelidir.

Giysi kumaşlarının bazıları ölü deri hücrelerini tutar ve bakteri oluşturur. Bazıları da derinizin hava almasını engeller. Bu durumda oluşan bakteriler, elinizle yüzünüze geçer. Özellikle polyester, likralı kumaşlar ve naylonlardan uzak durulmalıdır. Bunlar yerine pamuklu, doğal kumaşlar kullanılmalıdır.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla