Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.10.2013, 16:45   #1 (permalink)
PauL
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Keklik Dolması

Keklik Dolması



Kullanılacak malzeme (4 kişi için):

Her biri 250 gramlık 4 keklik,
1 baş soğan,
1 kahve fincanı tulum peyniri,
50 gram jambon,
50 gram macar salamı,
1 diş sarmısak,
1 demet maydanoz,
2 sosis,
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi,
5 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 tutam dövülmüş tarçın,
yeteri kadar et suyu,
tuz ve karabiber.

Yapımı: Jambon salam ve sosisleri kıyma makinesinden geçirmeli. Sonra bu kıymayı bir porselen kâseye koymalı. Buna iyice ufalanmış tulum peynirini, rendelenmiş soğanla dövülmüş sarımsağı, yeteri kadar tuz, karabiber ve bir tutam tarçını katmalı. İyice yoğurarak bunları birbirlerine yedirmeli.
Beri yanda kekliklerin tüylerini yolup içlerini temizledikten sonra ince tüylerini gidermek için tütsülemeli. Bol akarsuda iyice yıkadıktan ve sularını süzdükten sonra porselen kâsedeki harçla içlerini doldurmalı. İnce ve temiz bir beyaz iplikle diktikten sonra keklikleri, içinde beş kaşık zeytinyağı bulunan bir tavaya koymalı. Vakit vakit çevirerek kekliklerin her yanını kızartmalı.
Keklikler kızarınca sirkeyle yeteri kadar et suyu dökmeh ve kabın ağzını örtüp keklikleri vakit vakit çevirerek pişirmeli. Gerektikçe sıcak et suyu katmayı unutmamalı. Keklikler pişince bunları sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli. Salçası çoksa bir süre kaynatarak azaltmalı. Sonra az kalan salçayı kekliklerin üstüne dökmeli ve hemen servis yapmalı.

PauL isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla