Konu
:
Likörlü Kek
Tekil Mesaj gösterimi
27.10.2013, 14:51
#
1
(
permalink
)
Cookie
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Likörlü Kek
Likörlü Kek
Likörlü kek için gerekli malzemeler
2 tane yumurta
125 gr margarin
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı likör
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
Kekin şurubu için
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı likör
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yukarıda yazan şurup tarifini bir kavanozun içerisine alın ve iyice çalkalayın.
Buzdolabının içerisinde kek hamuru pişene dek bekletin.
Kek fırından çıkar çıkmaz sıcakken bir fırça ile şurubu keke yavaş, yavaş sürün.
Likörlü kekin hazırlanışı
İlk olarak yumurtaları çırpma kabının içerisine kırın ve şekeri de yumurtaların üzerine ilave edin.
Bu ikiliyi iyice köpük kıvamında oluncaya dek çırpın.
Yağı, suyu ve diğer kek malzemelerini karışımın içerisine ilave edip karıştırmaya devam edin.
Ancak öncelikle un ile kabartma tozunu ayrı bir kabın içerisinde karıştırıp eleyerek kek karışımının içerisine dökmenizde fayda var.
Kekin kabarması ve kabartma tozunun pıtır, pıtır kalmaması için önemli, bir püf noktadır.
Kek malzemelerinin hepsini çırptıktan sonra fırını 170 dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın. Isınmış fırının içerisine keki yollayın ve yaklaşık 40 dakika kadar pişmeye bırakın.
Pişen kekinizi fırından alın ve servis tabağına çıkarın.
Kek sıcak iken likörlü şurubu kekin üzerine sürün ve servis yapın.
AFİYET OLSUN
Follow @Forumaski
Cookie
Açık Profil bilgileri
Cookie nickli üyeye özel mesaj gönderin
Cookie - Daha fazla Mesajını bul