Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.10.2013, 20:12   #1 (permalink)
PatGlendon
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Kuzu kulağı çorbası

Kuzu kulağı çorbası



Malzemeler :
200 gr ( bir bağ ) kuzu kulağı otu veya labada otu
1 orta boy soğan
1/4 Çay bardağı bulgur
1 Yemek kaşığı salça
Tuz, Karabiber
2-3 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Lt su
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı un
1 Yumurta
1/2 Limon suyu


Hazırlanışı :
2-3 Kaşık sıvıyağ tencereye alınarak, yemeklik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar bu yağda kavrulur.
200 Gr kuzu kulağı otu veya labada ince ince kıyılarak, soğanlara ilave edilir.
Otlarımız soğanlarla bir süre kavrulduktan sonra, salçası ilave edilir.
3-4 Dk salça ile kavrulup tatlandırılan otlarımıza, 1 lt sıcak su ilave edilir.
Birkaç taşım kaynadıktan sonra, bulguru ilave edilir.
Not : Bulgur miktarını bir parça daha artırabildiğiniz gibi, bulgur yerine pirinç de kullanabilirsiniz.
Bulgur ( veya pirinç ) çorba içinde piştikten sonra, tuzu ve karabiberi ilave edilir.
Çorba kısık ateşe alınır.
Çoramız bir kaç taşım kaynarken, bir kasede çorbamızın terbiyesinin hazırlanmasına geçilir.
Çorbanın terbiyesi için - ki bu tarz terbiye Rumeli çorbalarının çoğunda uygulanabilir - un, yoğurt, yumurta ve limon suyu bir kaba alınır.
Bütün malzemeler pürüzsüzleşinceye kadar çatalla güzelce çırpılır.
Not : Pürüzsüzleştirmek için terbiye malzemesini süt süzgecinden geçirerek bir başka kaseye daha aktarabilirsiniz.
Kaynamakta olan çorbamızdan 3-4 kaşık sıcak çorba suyunu terbiyeyi hazırladığımız kaseye alırız.
Yoğurt ve yumurtanın kesilmemesi için hızllı hızlı ve havalandırarak terbiyemizi sürekli bir şekilde karıştırırız.
Kasede çorba suyu ile özleşmiş olan çorbamızın terbiyesini, yavaş yavaş çorbaya ilave edip hızlı bir şekilde karıştırmaya devam ederiz.
Karıştırma işlemini sürekli yapmalıyız ki, çorbamızın terbiyesi kaynayan çorba suyunda kesilmesin.
Birkaç taşım kaynayıp kıvamını bağlayan çorbamızın altı kapatılıp, servise alınır.
Not : Eğer ki çorbamızın malzemesi olarak kuzu kulağı otunu kullanacaksak, kuzu kulağının sahip olduğu ekşiliği göz önüne alarak terbiyede kullanılacak limon miktarını azaltabilir ya da tümden kaldırabiliriz. Eğer labada kullanacaksak, limon suyunu terbiyede kullanmaya devam edebiliriz.

PatGlendon isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla