Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.10.2013, 15:26   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çin Aslanı Nasıl Bir Hayvandır ?

Çin Aslanı Nasıl Bir Hayvandır ?

Çin aslanı adı verilen bu tür köpekler diğer tür köpeklere göre sevimli, uslu ve bazen de inatçı olabilmektedir. İki belirgin özelliği vardır, dilinin siyah olması ve arka bacaklarının da düz olmasıdır. Bu türlere zaman zaman egzersiz yaptırmanız gerekmektedir. Aksi takdirde tembelleşebilen türlerdir. Bu tüy yumaklarının narin gözüktüklerine bakmayın sıcağa karşı duyarlıdırlar.

Gerektiğinde dışarıda da yaşayabilirler. Çok tatlı köpekler olması, diğer insanlar tarafından dikkat çekmesi güzel bir şey olabilir ama bakımına çok önem verilmelidir. Çünkü mevsimsel olarak tüy dökerler ve alt kürklerinin bakımına bu dönemlerde dikkat etmek gerekir. Diğer köpekler gibi tek bir kişiye sahiplik yapar ama ona bakan diğer kişilere de çok sadıktır.

Chow chow’un gerçek karakterini, özelliğini bulabilmesi için sahiplerinin kararlı, tutarlı olması gerekmektedir. Eski zamanlarda Çin’de bu köpekler araba çekmede, eşya korumada kullanıldı, kürkü için beslendi ve bu sebepten dolayı sessiz sakin köpeklerdir kötü bir genetik geçmişi bulunmaktadır.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla