Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.11.2013, 15:56   #1 (permalink)
Beste

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yakışıklı Olmak İçin Sağlıklı Alışkanlık

Yakışıklı Olmak İçin Sağlıklı Alışkanlık

Erkekler genellikle bu tavsiyeyi umursamaz. Ama siz yine de bir kulak verin:

Cildinizin kurumasını önlemek için nemlendirici kullanın; daha da önemlisi erken yaşlanmanın önüne geçmek ve ultraviyole ışınlarının zararlarından korunmak için güneş kremini ihmal etmeyin. Yoksa vücudunuzdan güneş lekeleri ya da başka tatsız problemler eksik olmaz. Dermatolog ve The Skin Type Solution (Cilt Türü Çözümü) kitabının yazarı Leslie Baumann "Erkekler sadece bu kadarını bile yapsalar görünüşlerinde büyük bir fark olur" diyor

Dr. Baumann tıraş olmak veya dişlerimizi fırçalamak gibi cilt bakımını da bir alışkanlık haline getirmemizi salık veriyor.

Dumansız Yaşayın



Yani sigarayı bırakın. Plastik cerrah ve yazar Brooke Secke “Sigara kırışıklığa güneşten daha fazla neden olur” diyor. Sigara içmek cilde dokusunu dayanıklılığını ve esnekliğini veren kollajen ve elastini çalar. Bu da yaşlanmayı hızlandırır cildinizin soluklaşmasına yol açar.

Düzgün Beslenin



Sağlıklı bir diyet; daha parlak bir cilt ve saçlar daha fit bir vücut demektir.

Amerikan Diyetetik Birliği sözcüsü fitness ve beslenme uzmanı Jim White “Önemli olan iyi bir denge tutturmak” diyor. "Yulaf ezmesi harika bir enerji kaynağıdır. Lif doludur ve açlığınızı bastırıp kolesterolünüzü düşürmenize yardım eder. Lor peyniri şeker bakımından düşük protein ve kalsiyum bakımından yüksek değerlere sahiptir.”

Genel olarak Akdeniz tipi diyeti tercih edin. Yağlı etlerden az yiyin daha çok tahıl balık ve zeytinyağı tüketin.

Uyuyun



En az sekiz saat uyuyun. Dr. Seckel'e göre uyumak vücudun en büyük organı olan cilt dahil tüm organları yeniler. Aynı zamanda tansiyonu ve stresi azaltır. Bu sayede alnınızdaki ve göz kenarınızdaki kırışıklıklar da azalır.

Uykusuzluk gözlerinizin altının torba torba olmasına da neden olur.

Su İçin



Cildin özellikle de güneşin neden olduğu zararlara karşı düzgün çalışabilmesi için suya ihtiyacı vardır. Günde sekiz bardak su içmek toksinlerin vücuttan atılmasına da yardımcı olur ve besinleri cildin daha derin katmanlarına taşır.


Kilo verin



Kilo vermek görünümünüzü güzelleştirmekle kalmaz kalp krizi kanser ve diğer hastalıklara yakalanma riskinizi de azaltır.

Şok diyetler yapmayın. Onun yerine porsiyonlarınızın büyüklüğünü kontrol edin. Kızarmış gıdalar gibi bazı "zararlıları" azaltarak her gün 500 kalori daha az alırsanız her hafta 05-1 kilo verirsiniz.

Antioksidan Alın



Meyve ve sebzelerdeki A C ve E vitamini gibi antioksidanlar vücut için mutlaka gereklidir. Bunlar cildi onarır ve esnekliğini artırır kalp krizi ve kanser riskini azaltır.

Kardiyo Yapın



Kalp egzersizleri stresi azaltır mutluluk verir ve cildinize renk katar. Mayo Clinic'te spor hekimliği uzmanı Dr. Douglas Peterson "Kalp atış hızınızı her gün yarım saat normalin üstüne çıkartacak herhangi bir aerobik egzersizi yapabilirsiniz" diye öneriyor. "İster yürüyüşe çıkın ister

bisiklet sürün -- sizi biraz terletecek bir şey yapsanız yeter. Kendinizi fazla zorlamayın sakatlanırsanız bırakırsınız. Egzersiz eğlenceli olmalıdır yaparken keyif almanız gerekir.
Fazla alkol tüketmeyin



"Alkol dokuların büyümesine gözlerinizin şişmesine neden oluyor ve genellikle de kötü yemek alışkanlıklarınakilo alınmasına ve sigara içilmesine neden oluyor" diyor Dr. Seckel.

Dik Durun


İyi bir beden duruşu çok yararlıdır. Biraz güç artırıcı antrenman yaparsanız kamburluktan kurtulursunuz. Ayrıca kızlar baklava dilimi karın kaslarına bayılırlar. Dr. Peterson temel kasları kuvvetlendirmek için haftada iki üç kere hafif direnç antrenmanı öneriyor. Evde de sürdürebileceğiniz bir güçlenme programı için uzman bir spor eğitmeninden yardım alabilirsiniz.

Greg Melville ABD'de yayımlanan gazete ve dergiler için 15 yıldır sağlık ve fitness yazıları yazıyor

Beste isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla