Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.11.2013, 18:49   #1 (permalink)
Beste

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Pizza Alla Marinara-İtalyan

Pizza Alla Marinara-İtalyan


içindekiler
Üst Malzemesi İçin :
3 adet orta boy domates, incecik halka halka doğranmış
4 adet ançüez
1 diş sarımsak (opsiyonel)
Arzu ettiğiniz kadar taze kekik
Kapari, kebere turşusu (opsiyonel)
Zeytinyağı

Pizza Hamuru İçin :

4 + 1/2 cups (600 gr) işlem görmemiş ekmek unu ya da işlem görmemiş normal un (Ben Piyale'nin %100 doğal ununu kullandım.)
1 + 3/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı instant maya (Dr. Oetker)
1/4 cup zeytinyağı ya da sıvı yağ
1 + 3/4 cups (400 gr) buz gibi soğuk su
hazırlanışı

Üst Malzemesi :

Domatasleri incecik doğrayın. Ezdiğiniz sarımsak, kekik ve zeytinyağıyla iyice karıştırın.
Pizza tabanına, domatesleri birbirinin üzerine binecek şekilde yerleştirin, ançüezleri koyun, 2 çay kaşığı kapari turşusunu üzerine serpiştirin.

Pizza Hamuru :

Unu, tuzu ve mayayı eleyip büyük bir porselen ya da cam kaba koyun. Suyu ve yağı ekleyip, bütün malzeme karışana kadar büyükçe bir kaşıkla karıştırın.
Elinizle 5 ile 7 dakika arası yoğurun. Yapacağınız pizzaların büyüklüğüne göre 4 ya da 6 parçaya bölün (ben 4 parçaya böldüm, 30 cm çapında pizza tabanım oldu)
Bezeleri biraz daha yoğurun. Top top yapıp, yağladığınız ve unladığınız bir tepsiye koyun. Üzerini biraz daha yağlayıp; plastik, hava almayan bir poşetin içine koyup buzdolabında 1 gece bekletin.
Kullanacağınız zaman hamurları çıkartın ve 2 saat oda sıcaklığında bekletin. Sürenin sonunda yoğurup pizza tabanlarını dilediğiniz ölçüde açın. Bu iş için önce tezgahı unlayın, bezeyi unlu tezgaha koyup, bir miktar üzerine un serpin. Merdaneyle biraz açın ve sonra kaldırarak, yumruk yaptığınız ellerinizin üzerine koyun ve merkezden dışarı doğru sündürün. İlk önceleri sünmesi zor olabilir, o zaman 5-20 dakika arası dinlendirin. Hamurdaki gluten çalışacak, hamur rahatlayacak ve kolay şekil alacaktır.
Fırını en yüksek dereceye getirin (250 derece). Fırın tepsisinin birini ters çevirip fırının taban bölümüne koyun. Bu tepsi iyice kızacak ve pişirme taşı işlemi görecek.
Pizzanın üst malzemelerini, pizza tabanına yerleştirin.
Fırın ve tepsi iyice kızarınca bir fırın kağıdına pizza tabanını yerleştirin ve kızmış tepsiye koyun. Tabanı ve üstü kızarana kadar 10-15 dakika arası pişirin.

Beste isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla