Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.11.2013, 19:00   #1 (permalink)
Beste

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sığır Vindaloo - Hint Mutfağı

Sığır Vindaloo - Hint Mutfağı

Sığır Vindaloo malzemeleri
1 kg kuşbaşı dana eti
300 gr soğan
200 gr domates püresi
150 gr yoğurt
3 diş sarımsak
50 gr zencefil
20 gr acı biber
150 ml sıvıyağı
Tuz
Ezme için
50 gr kırmızıpul biber
20 gr kişniş tohumu
20 gr kimyon
20 gr karanfil
1 diş sarımsak
30 gr hindistan cevizi
25 gr sıvıyağ
Yarım çay bardağı sirke

Sığır Vindaloo hazırlanışı
Sığır Vindaloo :
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Ezme için, tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırın. Karışımı bir tavaya alıp 10 dakika soteleyin. Biraz su ekleyip biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilınınca karışımı süzgeçten geçirip püre haline getirin.

Yağı bir tavaya alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Eti ilave edip 10 dakika pişirin. Zencefil, acı biber ve sarımsağı ekleyip 5 dakika soteleyin. Sırasıyla domates püresi, yoğurt ve tuzu ekleyin. Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar 20 dakika daha pişirin. Taze kişniş ile süsleyerek sıcak servis yapın.

-alıntıdır.

Beste isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla