Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.11.2013, 15:02   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Göz Kapakları Neden Şişer?

Göz Kapakları Neden Şişer?

Göz kapaklarında şişlik husule gelmesinin altında pek çok sebep yatmaktadır. Sabah uyandığınız zaman göz kapaklarınızda şişlik varsa, bu durum bir önceki gün yediklerinizden kaynaklı olabilir. Ancak her sabah göz kapaklarınızda şişlik mevcutsa işte bu durumda bir rahatsızlığınız var demektir. Gelin hep birlikte göz kapağı şişmesinin nedenleri nelerdir bir göz atalım. Göz kapaklarında şişlik nedenleri sizlerle.



Göz kapaklarının şişmesi, gece boyunca yüz üstü uyuma gibi fiziksel etkenlerden kaynaklanabileceği gibi hastalıklar nedeniyle de ortaya çıkabilir. Sabah kalktığınızda göz kapaklarınızın şiş olmasının nedeni çevresel faktörler olabileceği gibi hiç tahmin edilmeyen bir hastalık da olabilir.

Göz kapaklarının şişmesi

Endokrin problemleri, böbrek problemleri, vücutta ödem yapan tiroid hastalıkları (hipo tiroit, haşimato tiroiti gibi), metabolik sorunlar (diyabet, insülin direnci gibi), üst solunum hastalıkları (sinüzit, vs.) ve alerjik hastalıklar göz kapaklarının şişmesine neden olabilir.

Göz kapaklarının şişmesine neden olabilecek organik nedenler elendikten sonra çevresel faktörlerin araştırılması gerekir. Göz kapakları yüksek yastıkla yatmadığımızda bile şişebilir. Çünkü çok ince bir yapıya sahiptir.

Yatış pozisyonumuz da en az yastık yüksekliğimiz kadar önemli bir nedendir. Özellikle yüz üstü uyumayı tercih ediyorsak sabah kalktığımızda göz kapaklarımız şişmiş olabilir.

Göz kapaklarının şişmesinde çevresel etkenler

Masaj sırasında da yüz üstü pozisyonda olduğumuzdan göz kapaklarımız şişebilir. Çünkü vücutta ödem yapan atık kan, masajla ayak parmak ucundan kalbe doğru yönlendirilir. Dolayısıyla masajın sonunda yüzümüzde toplanan ödemin de kafa derisi ve alın bölgesine yapılacak parmak hareketleriyle kalbe yönlendirilmesi gerekir. Aksi takdirde yataktan kalktıktan yaklaşık bir saat sonra göz kapaklarındaki ve yüzdeki şişlik inmeye başlar. Çünkü dokular arasındaki su yer çekimi aracılığıyla aşağıda çekilmiş olur.

Yüz üstü uyumak göz kapaklarını şişirir

Buradan şu sonuca varabiliriz; ödemli bir vücutla yüz üstü bir şekilde uykuya geçildiğinde sabah göz kapaklarının şişmesi yüksek bir olasılık haline gelir.

Yenilen içilen gıdalar (Çok tuzlu yemek, alkol almak gibi), geç yatmak, az ya da fazla uyumak, göz kapaklarına sürülen bazı kozmetikler ya da kremler de göz kapaklarının şişmesine neden olabilir.

Göz kapaklarındaki şişkinlik nasıl giderilebilir?

Öncelikle göz kapaklarının şişmesine neden olan organik bir hastalık var ise onun tedavi edilmesi gerekir. Tiroid problemi var ise kontrol altına alınması gibi... Tuzlu yiyeceklerden uzak durmak, tuz kontrolü yapmak yani çok su içmek ve gerekirse doktorun tavsiyesiyle tuz atabilen ilaçlar kullanmak da tedavi seçenekleri arasında yer alabilir.

Vücuttan fazla suyu atmaya yönelik ilaçları doktor kontrolü dışında kullanmak vücudun tuz ve su dengesini yani elektrolitini bozabilir. Bu da zihinsel işlevlerin yerine getirilememesi, hareket edilememesi gibi çok ciddi problemlere yol açabilir.

Yüksek yastık şişkinliği önler

Eğer alt yapıda bir problem yok ise yastığımızı yükseltmek, herhangi bir kozmetik ürünü sürmeden yatmak, bol su içmek ancak su içme işini gündüz yapıp, vücudumuz arınmış bir şekilde gece yatağa yatmak, masaj yapmak faydalı olabilir. Ancak göz kapaklarına masaj yapmak aynı zamanda çok tehlikelidir. Çünkü göz kapaklarımızda solunumu bile durdurabilecek bir sistem vardır.

Uzun süre basılı tutulduğunda kişinin bayılması bile söz konusudur. Ancak parmaklarımızla içten dışa doğru nazik bir şekilde ödemi dağıtmaya yönelik kısa süreli, küçük masajlar yapabiliriz. Ilık-soğuk arası su ile göz kapaklarını yıkamak dolaşımı hızlandıracağından şişlikleri giderebilir.

Çok iyi nefes almak, sinüsleri sürekli açık tutmak da gözlerimizin hem üstüne hem de altına daha fazla oksijen gitmesini sağlayacağından daha ışıltılı ve enerjik bakışlara sahip olmamıza yardımcı olur.

Alıntı

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla