Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.11.2013, 16:45   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Uyuz Hastalığının Nedenleri

Uyuz Hastalığının Nedenleri

Pek çoğumuzun karşılaşmış olduğu uyuz hastalığının nedenleri ve belirtilerine dair bilgiler öğrenmek isteyenler için, yazımızda uyuz hastalığı sebeplerine ve uyun hastalığının yaşattığı şikayetlere yer verdik. Cilt sağlığı açısından önemli bir sorun olan uyuz hastalığı neden olur, uyuz nasıl ilerler bu konuda detaylı bir şekilde bilgileneceksiniz.


Küçücük bir canlı 2.500 yıldır insan cildine zarar vermektedir. Fark edilmesi oldukça zordur ve deride şiddetli bir kaşıntıya sebep olur.Her yıl dünyada 300 milyondan fazla uyuz vakasının meydana geldiği bilinmektedir. Hastalık herhangi bir nesilde veya çağda kişisel hijyene rağmen ortaya çıkabilir.

UYUZ NASIL İLERLER?

Uyuz insan gözüyle görülemeyen mikroskobik bir canlının sebep olduğu bir hastalıktır.Küçük, yuvarlak vücutlu ve 8 bacaklı olup deride yuva yapar ve alerjik bir reaksiyona sebep olur.Bunun sonucunda çok acı veren, şiddetli bir kaşıntı olur ve hasta bütün gece uyuyamaz.Uyuz herhangi bir kişiden başkasına( bir çocuk, bir arkadaş, bir aile ferdi olabilir) yakın temastan dolayı geçebilir.Uyuz, daha çok gelir seviyesi düşük ailelerde, ihmal edilen çocuklarda veya bağışıklığı zayıf olan kişilerde rastlanır.

Isı ve kokunun cezbettiği canlı;yuva yapmak, yumurtalarını bırakmak ve dışkısını atmak için üst deri içerisinde tüneller açar.Kurtçuk yumurtadan çıkar ve derinin yüzeyine doğru hareket eder.Yetişkin canlılara dönüşmek için deri yüzeyindeki epidermis tabakası içinde yaşar.Vücuda yayılmadan bir ay geçebilir, kişi bu süre içinde sadece kaşıntı hissedebilir.

Alıntı

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla