Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.11.2013, 16:57   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Arı Sokmasında Ne Yapmalıyız?

Arı Sokmasında Ne Yapmalıyız?

Yaz ayları geldiği zaman pek çoğumuzun maruz kaldığı arı sokması durumunda ne yapılması gerektiğini bilmek, sağlığımız açısından ciddi sorunların önüne geçilmesi demektir. Çünkü arı sokmasına maruz kalan bir kişide alerjik reaksiyonlar gelişebilir ve önemli sorunlar husule gelebilir. Arı sokmasında ilk yardım, arı sokmasında yapılması gerekenler sizlerle.



Yaz mevsiminde en çok rastlanan durumların başında arı sokması gelir. Uzmanlar özellikle alerjik durumlar nedeniyle arı sokması ile karşılaşılan durumlarda dikkatli davranılması gerektiğini söylüyor.

Eğer sizin yada çevrenizden birilerinin başına böylesi talihsiz bir olay gelirse yapacağınız ilk iş iğnenin çıkartılması olacaktır. Cımbız yada benzeri bir şeyle arının iğnesini çekin ve çıkarın. Yara yerini sabunlu suyla temizleyin ve hemen buz tatbik edin.

Unutmayın arının soktuğu bölge yukarda tutulmalıdır. Böylece şişme azalacak, enfeksiyon riski olmayacaktır. Ancak nefes darlığı, bulantı yada güçsüzlük hissedilirse hemen bir hastaneye gidilmeli ve damardan iğne yapılmalıdır.

Alıntı

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla