Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.11.2013, 17:17   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Addison Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Addison Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Böbreküstü bezi yetmezliğinden kaynaklı olarak husule gelen ve hastalarda iştahsızlık, güçsüzlük, kilo kaybı, mide bulantısı, tansiyon düşüklüğü, baş dönmesi gibi şikayetlere sebebiyet veren addison hastalığı, mutlaka tedavi edilmesi gereken böbrek hastalıklarındandır. Addison hastalığının tedavisi için uzman bir doktora başvurmalı, muayene ve gerekli tetkiklerin ardından bu rahatsızlığın ortadan kalkması için uygun adımlar atılmalıdır. İşte addison hastalığı tedavisi nasıl yapılır sorusunun yanıtı.


Böbreküstü bezi yetmezliğinin tanısının konmasında etkili bir test olan ACHT, hipofiz bezi tarafından üretilmekte olan ve adrenal bezlerini hormon salgılaması için tetiklemektedir. Fakat ACHT yapılmasına rağmen adrenal bezleri adrenal hormonu yapmıyorsa böbreküstü bezi yetmezliğinin varlığından söz edilmektedir.

Böbreküstü bezi yetmezliği tedavisinde ilaç formdaki yenileme hormonlarının alınması tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda böbreküstü bezi yetmezliği tedavisi esnasında hasta beslenmesinde tuz kullanımını azaltmalıdır.

Ameliyat ile de böbreküstü bezi yetmezliği tedavi edilebilir, ancak ameliyat büyük bir stres demektir. Bu nedenle hastaya ek olarak glikoz, tuzlu sıvı ve hidrokortizon iğneleri verilecektir. Ayrıca uzmanlar böbreküstü bezi yetmezliği olan hastaların tıbbi kimlik bileziği olmalıdır.

Çünkü böbreküstü bezi yetmezliği krizi vuku bulduğu zaman hastanın bilinci kapalı bir şekilde bulunması durumunda hastanın neyi olduğu tıbbi kimlik bilgilerinden anlaşılabilir ve hayat kurtarıcı olabilir.

Alıntı

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla