Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.11.2013, 14:55   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Fındıklı Tel Kadayıf Tarifi

Fındıklı Tel Kadayıf Tarifi



Hazırlanma : 30 dk

Malzemeler
- 250 Gr Fındık Çekilmiş
- 1 Su bardağı Fındık İçi
- Yarım Kg Kadayıf
- 1 Paket Krem Şanti
- 4 Çorba Kaşığı Tereyağı

Şurubu İçin
- 5 Su bardağı Su
- 5 Su bardağı Toz Şeker

Hazırlanışı
Kadayıflar bir bez üzerinde hafif su serpilerek nemlendirilir. Bir parça kadayıf alınır ve bir fincana koyulur, üzerine çekilmiş fındık içi eklenir ve tekrar kadayıf koyularak bastırılır. Yağlanmış tepsiye ters çevrilerek aynı işlem, kadayıf bitinceye kadar devam eder. Hafif eritilmiş tereyağı üzerine dökülür. Orta hararetli fırında kadayıflar kızarıncaya kadar pişirilir. Hazırlanan şerbet ılık kıvamdayken, soğuk kadayıfın üzerine ilave edilir. Hazırlanan krem şanti, kadayıf dolmalarının üzerine güzel duracak şekilde dağıtılır ve birer tane fındık içi koyulur.


Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla