05.11.2013, 15:01
|
#1 (permalink)
|
Root Administrator
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Haşhaşlı Şekerpare Tatlısı Tarifi Haşhaşlı Şekerpare Tatlısı Tarifi Hazırlanma : 60 dk Pişirme : 25 dk Malzemeler
- 2 Paket Kabartma Tozu
- 250 Gr Margarin
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
- 2 Su bardağı Süt
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Toz Şeker
- 1 Kg Un
- 2 Paket Vanilya
- 5 Adet Yumurta Üzeri İçin
- 250 Gr Haşhaş
Şerbeti İçin
- 4 Su bardağı Su
- 1 Kg Toz Şeker Hazırlanışı
Un, tozşeker, sıvıyağ, margarin, kabartma tozu, vanilya ve yumurtayı yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparıp yuvarlayın. Sütte bekletin. Sütten alıp haşhaşa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Şerbeti için, su ve tozşekeri kaynatın. Ilık şekerparelerin üzerine kaynamış haldeki şerbeti gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın. |
| |