Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.11.2013, 15:46   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Alo Kelimesinin Hikayesi

Alo Kelimesinin Hikayesi



İşte Alo kelimesinin hikayesi:

Telefonlarda hemen hemen hergün kullandığımız Alo kelimesinin aslında bir ismin kısaltması olduğunu biliyor muydunuz?Bu isim, telefonu icat eden Graham Bell'in sevgilisine ait. Sevgilisinin ismi Allessandra Lo Oswaldo.

Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lo Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz Allessandra Lo Oswaldo diyordu.

Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu Ale Lolos diye karşıladı. Çalışmaları uzadıkça, Graham Bell sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad Alo idi. Allessandra Lo Oswaldo, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka bir şey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terk etti. Yaşlı Bell, sevgilisinin bir gün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı.

Kente çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlayınca Graham Bell'i artık başka kişiler de aramaya başladı. Fakat o, telefonu her çaldığında sevgilisinin aradığını sanarak Alo diyerek açıyor ve artık herkese Alo diyordu.O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı. Bugün kullandığımız Alo sözcüğüde işte o günlerden günümüze uzanmaktadır.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla