Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.11.2013, 15:51   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni İzmir Lokması Tarifi

İzmir Lokması Tarifi



Hazırlanma : 40 dk

Malzemeler
- 1 Tatlı kaşığı Kuru Maya
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su
- Yarım Çay kaşığı Toz Şeker
- 1 Çay kaşığı Tuz
- 2 Su bardağı Un
- 1 Adet Yumurta

Kızartmak İçin
- Kararında Sıvı Yağ

Şerbeti İçin
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 2 Su bardağı Su
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Toz Şeker

Hazırlanışı
Öncelikle şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğutun. Kuru mayayı yarım su bardağı ılık su ve toz şekerin içinde kabarması için 15 dakika bekletin. Diğer taraftan hamur için unu derin bir kabın içine eleyip, üzerine tuzu ekleyin. Mayalı suyu, yumurtayı ve 1 su bardağı suyu da kattıktan sonra çatalla iyice çırpın. Daha sonra elinizle yoğurarak muhallebi kıvamında cıvık bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru avucunuzun içine alın ve baş ile işaret parmağınızla sıkın. Fındık büyüklüğünde çıkan hamuru, tatlı kaşığı yardımıyla kızdırılmış yağın içine atın. Hamur bitene kadar işleme devam edin (hamurun kaşığa yapışmaması için her seferinde kaşığı sıvıyağa batırın). Tatlıları önlü arkalı kızartıp kenara alın. Kızarmış lokmaları bir kevgir yardımıyla tavadan alın ve soğuk şerbetin içine atın. 10 dakika şerbette bekletip servis yapın. Afiyet bal şeker olsun

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla