Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.11.2013, 14:55   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ayak Tırnaklarındaki Sorunlar

Ayak Tırnaklarındaki Sorunlar



Ayak tırnaklarınızın herhangi birinde bu tür renk değişimleri varsa sorununuz aşağıdakilerden biri olabilir:
Subungual Hematomu/Tırnak Altı Beresi

Bu soruna tırnak altındaki bir kanama neden olmaktadır. Hematom (tırnak altı beresi) ayak parmağınızı bir yere çarpmanız gibi bir kazadan sonra ortaya çıkabilir. Bu sorun ayak tırnaklarını botlarının ya da ayakkabılarının ucuna sürekli çarpan koşucular yürüyüş yapanlar ve kızakçılar arasında oldukça yaygındır. Eğer ayak tırnağının altında çok fazla kan birikirse acı katlanılmaz olabilir. Başınıza böyle bir durum gelirse derhal bir doktora görünün –doktorunuz kanın akmasını sağlayıp acınızı hemen hafifletebilir. Bunu yapmazsanıztırnağınızın altındaki kan birkaç gün içinde kuruyup kabuklaşır tırnağınız siyaha döner ve altı ay ya da daha fazla süre tırnağınızın uzamasını beklemek zorunda kalırsınız ayrıca tırnağınızın düşme ihtimalini de arttırmış olursunuz. Tırnaklarınızda hematom oluşmaması için spor ayakkabılarınızın ve botlarınızın ayaklarınıza tam olarak uymasına dikkat edin ve tırnaklarınızı kısa tutun.


Psödomonas Bakterisi Enfeksiyonu

Bu bakteri tırnaklarınızın koyu yeşilimsi bir siyaha dönmesine neden olur. Bu organizma nemli kirlerde ve jakuzilerde yaşar. Bu enfeksiyonu kapan parmaklar hassaslaşırlar şişerlerkızarırlar ve tırnaklarınızı çevreleyen deriden iltihap aktığını görebilirsiniz. Eğer parmaklarınız acıyorsa ve iltihaplı görünüyorsa derhal doktorunuza görünmelisiniz çünkü iltihap tüm ayağınıza yayılabilir.

Mantar Enfeksiyonları

Mantar enfeksiyonları tırnaklarınızın renginin değişmesine neden olabilir. Bu tür enfeksiyonlar tırnakların siyahtan ziyade koyu sarı ya da kahverengi görünmesine yol açar. Tırnaklar genel olarak kalın ve ufalanıyormuş gibi görünür ve parmakların arasındaki ve ayağın üzerindeki deri pul pul dökülerek kaşınmaya başlar. Dermatoloğunuz mantar için ayağınıza test yapacak ve muhtemelen size mantar önletici haplar ya da kremler verecektir.

Melanoniki Striata

Melanoniki tırnakların üzerindeki koyu renk çizgilere verilen addır. Bu artan pigmentlerin neden olduğu zararsız bir durumdur ve daha çok koyu ten rengine sahip insanlarda görülmektedir.



Ayaklarınız vücudunuzun bütün yükünü taşıyan yerlerinizdir bundan dolayı onlara iyi bakmanız gerekir. Tıpkı teninizdeki benlerde olduğu gibi tırnaklarınızda da yeni bir renk değişimihızlı büyüme ya da aniden koyulaşma fark ederseniz hemen dermatoloğunuza başvurun. Doktorunuz kara tümör (melanom) olup olmadığını kontrol etmek için tırnaklarınıza biyopsi yapacaktır ve sorunlarınız daha büyümeden gerekli önlemler alınacaktır.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla