Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.11.2013, 23:25   #2 (permalink)
FeCr
Cesareti ile yaşamayan esareti ile ölür

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sürü Psikolojisinin Nedeni Ayna Nöronlar

"Bir kişinin masadaki bardağı ağzına götürdüğünü düşünelim. Biz, bu eylemi izlerken kendi beynimizde de aynı işi yaparken kullandığımız hücrelerin bir kısmının harekete geçtiklerini görüyoruz. İşte bu tür hücrelere ayna nöronlar deniliyor.

Peki karşımızda güzel bir eylem yapan,güzel ahlakın gerektiği gibi hareket eden bir insanı gördüğümüzde neden beynimiz bunu taklide yeltenmiyor?
Bilimsel açıklaması;genelin yaptığını görerek beynin de genelleşmesi,özele rağbet ve riayet etmemesidir.Peki değişimi başlatanlar da aynı toplumun içinde büyüyüp yaşamıyor mu?onlar neden 'büyük adam' vasfıyla anılıyorlar?onların beyinlerinde ayna nöronlar yok mu?..sürü psikolojisi;herkes gibi olmayı kabullenmek ve aksi için herhangi bir azim ortaya koymamak demektir.Sürüden olmayı marifet saymak ve başka ihtimallerin de olunabileceğine karşı durmak demektir..neden karşı olduğunu bile bilmeden.
Sürüden olmayı beynin çalışma prensibine bağlıyorlar,peki beyin neye hizmet ediyor?gücünü,kaynağını ve eğilimlerini nerden alıyor?İnsan ruhundan..bunu hep ihmal ediyorlar,ihmal ettikçe de sürüleşiyorlar.
Katılmadığım bir yazı..sürüden olanların sürünün devamı için kullandığı sözüm ona bilimsel veriler.İnanmıyorum.
Paylaşım için teşekkürler

__________________
''Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân
Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek''
FeCr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla