Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.11.2013, 04:23   #1 (permalink)
BlackMarlboro
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kalp hastalarına kış öncesi ilaç uyarısı

Kalp hastalarına kış öncesi ilaç uyarısı
Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, kalp hastalarının ani hava ve mevsimsel değişikliklere bağlı olarak problemler yaşayabildiğini söyledi.

Havaların ani soğuması ve ısınmasının vücut dengesi açısından sıkıntılara neden olabileceğini vurgulayan Sönmez, kalp hastalarının yazın kullandığı ilaçlarla, kışın kullandıkları arasında ciddi farklar bulunduğuna dikkati çekti.
Sönmez, hastalarının, yazın terleme yoluyla çok su kaybettikleri için azalttıkları idrar sökücü ilaçlarını kış aylarında arttırması gerektiğini belirterek, "Kalp hastaları mutlaka mevsim değişikliklerinde kardiyologlarına giderek, özellikle ritm, tansiyon ve idrar sökücü ilaçlarını yeniden ayarlatmaları gerekiyor. İlaç kullanan tüm kalp hastaları buna dikkat etmeli" ifadesini kullandı.
Ani mevsim soğumalarında göğse gelen direkt soğuğun, kalp hastalıklarının ağrı aşamasını hızlandırabileceğine işaret eden Sönmez, şunları kaydetti:

"Sokağa çıktığında yürüyen bir insanda hiç problem yokken soğuk bir havada göğsüne ve yüzüne soğuk hava geldiğinde göğüs ağrısı yaşayabilir. Bu kalp hastalığın ilk belirtisi olabilir. Kışın kalp hastalarının mutlaka kalın giyinmesi, ağızlarını atkıyla kapaması, soğuk havayı içlerine almamaya çalışmaları gerekiyor yoksa o soğuk bir enfarktüsün tetikçisi olabilir. Mutlaka yanlarında dil altı hapları bulundurmalılar. Sokaktaki süreyi en aza indirmeliler."

BlackMarlboro isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla