Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.11.2013, 16:06   #1 (permalink)
Cookie
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Suça Teşvik Eden Hapishaneler

Suça Teşvik Eden Hapishaneler

Biliyoruz kimse hapishaneye düşmek istemez ama öyle hapishaneler var ki şöyle bir iki cinayet işlesem de şurada şöyle beş, on sene yatsam dedirtecek cinsten.

Gel gelelim bu hapishaneleri oluşturan asıl sebep bizleri oraya davet etmek değil, hali hazırda suç işlemiş olan suçluların psikolojilerini düzeltip onları topluma geri kazandırmak. Bu işleyişin mantığı kulağa biraz garip gelse de yüksek oranda başarılar elde edilmiş.




Fuhlsbuettel Hapishanesi – Almanya



2011 Yılında mahkumların memnuniyetini ve yaşam standartlarını arttırmak adına yenilenen bu hapishanenin hücreleri bir öğrenci yurdunu aratmıyor. Mahkumların hücrelerinde kendilerine ait duşları ve tuvaletleri de bulunmakta.



Champ-Dollon Hapishanesi – İsviçre



Tarihinde birçok kötü anısı bulunan bu hapishane, aşırı kalabalığı, salgın hastalıkları ve isyanları atlattıktan sonra mahkumlarına daha yaşanılası bir hapis ortamı sağlamak adına 40 milyon dolarlık yatırımla baştan aşağı yenilenmiş.



Otago Hapishanesi – Yeni Zelanda



Bu hapishane diğerlerine nispeten daha sıkı yönetime sahip. Çevresinin elektrikli tellerle çevrili olmasını, mikro dalga sensörlerini, cep telefonu jammer’larını bir kenara bırakırsak hapishanenin ana yaşam alanı olan hücreleri mütevazi bir evi andırıyor. Hapishane kendi içinde hafif mühendislik eğitimi, tarım ve aşçılık gibi rehabilitasyon amaçlı kursları bulunduruyor.



Sollentuna Hapishanesi – İsveç



Her köşesi güvenlik kameralarıyla izlenen bu hapishanenin odaları modern bir ev kıvamında. Her hücrede özel bir banyo ve tuvalete sahip olan mahkumlar, spor salonunda ter attıktan sonra hücrelerine gelip televizyon keyfi yapmadan önce rahatlatıcı bir duş alma olanağına sahipler. Tabi bu keyfe kendi keyiflerince pişirdikleri yemekler de eklenince durum bir hapishane için tadından yenmez hale geliyor.



Halden Hapishanesi – Norveç



2010 yılında faaliyete giren bu hapishanenin hücrelerinde buzdolabından televizyona, pencerelerden oturma odası takımlarına, normal bir evde bulunması gereken ne varsa mevcut. Aşçılık ve müzik dersleri, bir adet stüdyo, yürüyüş sahası gibi olanakları da bulunan hapishanenin gardiyanları, mahkumlarla aralarındaki ilişkiyi germemek adına silah taşımıyorlar.



Bastoy Hapishanesi – Norveç



Hayır, araya bir tatil köyü görseli karışmadı. Bu hapishane Norveç’te bir adanın tamamından oluşmakta. Aralarında tecavüzcülerin, katillerin ve diğer azılı suçluların bulunduğu bu hapishane 115 mahkumu barındırıyor. Mahkumların tek sorumluluğu iste 8:30-15:30 saatleri arasında çalışmak. Yaptıkları işten kazandıkları parayı ise yerel bir markette harcama imkanına sahipler.

Cookie isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla