Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.10.2012, 18:06   #1 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Düğün Öncesi Beslenme

Düğün günü insanların en özel ve en mutlu günlerinden birisi ve gelinlik giymek de birçok bayanın en büyük hayallerinden biri olmasına rağmen bazen ürkütücü bir hal alabiliyor. Düğün öncesi bir çok detayla uğraşılırken bir taraftan da gelinlikle güzel görünmek ve gelinliğe sığmak sorun yaratabiliyor. Eğer düğün için kısıtlı vaktiniz kalmışsa provalar canınızı sıkıyor ve kilo vermeniz gerekiyorsa hızlı önlemler alıp düğün gününüzü çok daha görkemli bir hale getirebilmeniz mümkün. Biraz beslenme değişikliği ve biraz egzersizle bu işin üstesinden gelmek mümkün.

Öncelikle evdeki bütün abur cuburları yağlı ve aşırı karbonhidratlı yemeklerin hepsini çöpe dökün veya bir arkadaşınıza verin derdim ama inanın ona da iyilik yapmış olmazsınız. Düğün günü yaklaşıyor ve motivasyonunuzu bozacak hiçbir şeye ihtiyacınız yok. Size bol su içmeniz gerektiğini hatırlatacak dolu bir şişe sürekli gözünüzün önünde durmalı. Bol su tüketmek mide hacminizi doldurarak daha geç acıkmanızı sağlarken aynı zamanda sağlıklı ve parlak bir cilt için de en önemli ihtiyacınızdır. Yine yeterli su tüketen bireyler çok daha dinamik ve canlı olabilirler. Sizin de düğün günü yorgun olmak istediğinizi sanmıyorum.


Yapmanız gereken ikinci şey ise alışveriş sepetinizi bol sebze ile doldurmak. Burada dikkat edin, bol meyve ile demiyorum, bol sebze ile diyorum. Bunun nedeni meyveler her ne kadar harika besinler olsalar dahi şeker içerikleri yüksektir. Bu da onların kalorilerini yükseltir. Günde 1-2 porsiyon meyve tüketmek sizi daha sağlıklı yapabilir ancak fazlası gelinliğe girmenizde sorun yaratabilir. Bu arada meyveleri tek başlarına tüketirseniz çabuk acıkabilirsiniz. Dolayısıyla benim önerim, yanlarında birkaç ceviz veya küçük bir kase yağsız yoğurt tüketmeniz olacaktır. Düğün öncesi çorbalar en iyi dostunuz olsun. Özellikle içlerine her çeşit sebze katacağınız çorbalar sizi tok tutmak ve vücudunuzdaki toksinleri atmak için yardımcı olacaktır. Pilav ve makarnayı düğün gününe kadar tüketmezseniz pişman olmazsınız. Ancak et tüketmeyi ihmal etmemelisiniz. Günlük protein ihtiyacınızı yumurta, yağsız tavuk göğsü, bonfile ve fileto şeklindeki et ve balıklarla karşılayabilirsiniz ancak köfte gibi yağlı etlerden uzak durun. Bütün bunlara düğün koşturmacası haricinde biraz yürüyüş ve koşu eklerseniz istediğiniz forma kavuşur ve harika görünebilirsiniz. Size önerim emeklerinizin çöpe gitmemesi için düğün pastasını meyveli seçerek pastanın kalorisini azaltabilir ve daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca muz ve çilek iki afrodizyak meyvedir, bunu da bilmekte yarar olabilir.

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla