Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.11.2013, 01:59   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sivilceleri ne geçirir ? Sivilceleri hızlı geçiren yöntemler

Sivilceleri ne geçirir ? Sivilceleri hızlı geçiren yöntemler


Sivilceler gerçekten sinir bozucudur. Hele bir de sivilceler gereğinden daha uzun bir süre yüzünüzde kalmaya devam ederse bu durumsa sivilceleri patlatmak gibi içgüdüsel ve istenmeyen sonuçlar doğuran bir eylemin kurbanı olabiliriz. Peki sivilceleri hızlı iyileştirmek ve geçirmek için evde yapılabilecek basit bir takım yöntemler yok mudur? Elbette sivilcelere doğal çözüm sağlayan ve hızla geçiren bir takım evde uygulanabilecek yöntemler var. İşte sizlere sivilce tedavisinde kulanabileceğiniz faydalı bir takım çözüm yolları:

+ Sivilcelere buz kürü: Bir parça buzu sivilceli bölgeye 5-10 dakika süreyle tampon yaparsanız sivilceler evvela bir hayli kızaracak ama akabinde de sivilceler ertesi gün sönmeye ve kızarıklığı geçmeye başlayacaktır. Dondurarak cildi tedavi etme yöntemi kırışıklıklardan cilt lekelerine kadar günümüzde bir çok cilt probleminde etkili olmaktadır.


+ Sivilcelere çay ağacı yağı kürü de iyi gelmektedir. Çay ağacı yağındaki mikrop öldürücü bitkisel asitler sivilcelerin daha erken olgunlaşmasına ve iyileşmesine katkı sağlamaktadır.

+ Sivilcelere diş macunu tedavisi de sivilcelere faydaları olabilen bir diğer doğal ev yapımı yöntemdir. Burada sivilcenin içerisinde jel, vb yabancı maddelerin olmamasına özen göstermek gerekiyor ve elbette diş macununu az bir miktar denemek gerekiyor.

+ Sivilcelere limon suyu kürü de iyi gelmektedir. Özellikle yüzdeki, alındaki ve çenedeki sivilcelere uygulanan limon ve yoğurt maskeleri ciltteki yağı almakla kalmaz, sivilceleri de kurutucu bir etki oluşturur.

+ Sivilcelere süzme çiçek balı ile tarçın tozu karışımı macun kıvamına getirilip maske olarak kullanıldığı takdirde sivilceleri iyileştirebilmektedir. Bir gece öncesinden yapılan bu doğal sivilce maskesi, sabaha kadar yüzde durmalı ve sabah ılık su ile durulanarak temizlenmelidir.

Sivilceleri geçirmek için yukarıda uygulanmasını tavsiye ettiğimiz yöntemlerin hiç birisi elbette bir gecede sivilcelerden kurtulmak için yeterli gelmeyebilir. Ancak gün aşırı uygulamalar ile birkaç günde sivilceleri önemli ölçüde geçirecek ve de cildi beslediği için yeni sivilce, akne oluşumunun büyük ölçüde önüne geçeceksiniz.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla