Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.11.2013, 14:57   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Üç kişiden biri uykusuz

Üç kişiden biri uykusuz




Aksu, "Tüm ülkeyi kapsayan,uyku sorunlarını irdeleyen çalışmamızda uyku sorununun çok yüksek oranda olduğunu gördük. Her üç kişiden biri hayatı süresince en az bir kezuyku sorunu nedeniyle hekime başvurmak zorunda kalmış ama bu oranlar başka ülkelerden daha mı az veya daha mı yüksek henüz belli değil" diye konuştu.

Uykusuzluğa neden olan sıkıntıların başında "huzursuz bacaklar sendromunun" geldiğine dikkati çeken Aksu, bu sorunun yüzde 7 ile 10 arasında, uykuda nefes durmalarının ise yüzde 5 civarında görüldüğünü kaydetti.

Türk Uyku Tıbbı Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Göğüs Hatalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hikmet Fırat ise "Aşırı egzersiz de uykuyu negatif yönde etkiler. Ters bir inanış vardır 'Aşırı yorulursam daha kolay uyurum' diye ancak öğle değil. İyi bir uyku uyumak için ılık bir duş alabilirsiniz. Muzlu, sütlü yiyecekler önemli. Biz kişilere aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmasını öneriyoruz" dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr. Hikmet Yılmaz, "Derin uyku vücut direncimizin artması, bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için gerekliyken, 'rem uykusu' daha çok bilgilerin işlemlenmesi, bilgiyi kendimize mal etme, belleği daha güçlü kullanma için gerekli. Dolayısıyla kişi hangi uykuyu eksik uyumuşsa derin uykuya yeteri kadar giremediyse veya rem uykusunu eksik uyumuşsa buna özgü klinik belirtileri yoğun olarak yaşıyor" diye konuştu.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla