Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.10.2012, 14:22   #1 (permalink)
Mavi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gaziantep Mutfağı > Firik Pilavı

Gaziantep Mutfağı > Firik Pilavı
Malzemeler
1 Kg. Koyun Eti
1 Kase Pilavlık Bulgur
1 Kase Firik
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Su Bardağı Nohut
Zeytinyağı
Karabiber, Tuz
Yeterince Su
Yapılışı
1-Küp küp doğradığınız etleri tencereye koyup üzerini bastıracak kadar su ekleyin.
2-Suyun üzerine biriken köpükleri bir kaşık yardımıyla alın.
3-Pişirdiğiniz etlere tuzunu atın.
4-Daha önceden haşladığınız nohutları,karabiberi ve salçaları ilave edin.
5-Etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzün.
6-Süzdüğünüz suya daha önceden yıkadığınız firik ve bulguru ekleyin,pişirin.
7-Yağı pişen pilavın üzerine gezdirin.
8-Nohutları ilave edip karıştırın.
9-Etleri kızgın yağda kızartıp,servis tabağına aldığınız pilavın üzerine gezdirin.

Yemeğiniz servise hazırdır.



alıntı

__________________






Herkes herkesi sevmesin, gerek yok.



Mavi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla