Mantar Soslu Tortellini Click this bar to view the full image.
Malzemeler:
* Bir avuç doğranmış dereotu
* 4 adet taze soğan
* Bir çimdik muskat (küçük hindistan cevizi rendesi)
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
* Tuz ve Karabiber
* 1 paket hazır tortellini (ricotto peynirli, ıspanaklı)
* 12 adet mantar
* 1 paket hazır süt kreması (200 ml’lik kutu)
Hazırlanması:
* Tortelliniyi bol tuzlu kaynar suda, paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayın (12 dakika).
* Bir tavada, doğranmış yeşil soğanları 2 yemek kaşığı yağla yumuşayana kadar kızartın.
* Dilim dilim doğranmış mantarları ekleyip, 5 dakika kadar çevire çevire pişirin.
* Kremayı, muskatı, dereotunu, tuzu ve biberi ekleyin.
* Sosu mantarlar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 8-10 dakika).
* Haşlanmış torteliniyi süzdürüp sos tenceresine dökün ve alt üst edip, makarna sosu çekene kadar ateşin üzerinde tutun (yaklaşık 5-6 dakika).
* Tortellini servise hazırdır haldedir.