Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.10.2012, 14:26   #1 (permalink)
Mavi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yufkalı Bayram Pilavı

Yufkalı Bayram Pilavı

Malzemeler:

1 adet yufka
2 su bardağı pirinç
250 gr kusu eti
1 adet kuru soğan
6 adet haşlanmış mantar
2 tane küp şeker
sıvı yağ
tuz
yeterince su

HAZIRLANIŞI:

Önce kuzu etlerini minik minik doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine yaklaşık olarak dört parmak çıkacak kadar soğuk su koyuyoruz. İsterseniz defne yaprağıda koyabilirsiniz. Hızlı pişirmek için düdüklü tencereye koyup kapağını kapatmadan bir taşım kaynatıyoruz. Üzerine çıkan köpüğü alıp etlerin pişmesine yakın tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Pilav tenceresine sıvı yağı koyup ince doğranmış kuru soğanı 3 dakika kadar kavuruyoruz. Tuzunu şekerini ilave ediyoruz. Pişmiş olan etleri suyu ile pilava aktarıyoruz. Tahta kaşık ile yavaştan karıştırıyoruz. Eğer suyu az gelmişse kaynar su ileve ederek kıvamını ayarlıyoruz. Suyu tuzu kontrol edildikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. 10-12 arasında ocağın altını kapattıktan sonra biraz dinlendiriyoruz. Daha sonra pilavı karıştırıyoruz.
Derin bir borcam kabına yağ sürüyoruz. Yufkayı yayıyoruz. Pilavı yufkanın üzerine döküp yayıyoruz. Kenarlarına taşan yufkayı içe doğru kapatıyoruz. Fırçayla yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında yufka kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca dikkatlice servis edeceğimiz tepsiye ters çevirip kenarlarını maydanoz, domates ile süsleyip servis yapıyoruz.

NOT: Pilava normalden biraz fazla su verebilirsiniz böylece fırında kurumasını engellemiş olursunuz. Dilerseniz tavuk eti ve bademde kullanabilirsiniz.

__________________






Herkes herkesi sevmesin, gerek yok.



Mavi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla