Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.11.2013, 18:41   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sade Fransız Ekmekleri

Sade Fransız Ekmekleri





Malzemeler:
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı su
* 1/4 su bardağı sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı sirke
* 4 su bardağı un
* 1 paket Dr Oetker instant maya
* 2 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanması:
* Süt ve suyu bir cezveye koyup ılıtın (ılık – sıcak arası olacak).
* Bu arada unu bir kaba koyun. Mayayı, tuzu ve şekeri (yani tüm kuru malzemeyi) içine serpiştirin, karıştırın ve ortasını havuz gibi açın.
* Ilıttığınız sulu sütü, sıvıyağı, sirkeyi koyup (yani tüm sıvı malzemeyi) 5 dakika yoğurun. Ele pek yapışmayan, ama oldukça yumuşak bir hamur olacak.
* Üstünü kapatıp, ılık bir yerde 2 misli oluncaya kadar (ben kaloriferin üstüne koyuyorum) yaklaşık 1 saat bekletin.
* Kabarınca isterseniz bu şekilde mandalina gibi toplar yapıp tepsiye dizin ya da tek somun olarak şekil verin (ya da merdane ile açıp içine ceviz, zeytin ne istiyorsanız serpin, rulo yapıp kalıba koyun).
* Üstüne elinizle su sürün ve üstüne bıçakla 1-2 kesik atın, çok az un serpin. Yine sıcak bir yerde yaklaşık yarım saat bekletin.
* Önceden ısıtılmış 260 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. (Fırının içine ısıya dayanıklı bir kase ya da kabın içine su koyup fırının en altına koyun. Suyun buharı ekmeğin daha yumuşak olmasını sağlıyor.)
* Pişince tel ızgaraya alıp soğumasını bekleyin.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla