Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.11.2013, 16:11   #5 (permalink)
KaRaqiZz
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünyanın En Büyük Hayvanı: Mavi Balina Resimleri Ve Hakkında Herşey

Mavi Balina Bebekleri Hakkında Bilgi

7,5 metrelik bebek

Mavi balinalar temmuz ayında ılımlı sularda çiftieşirler. Doğduğu zaman dört ton gelen ve 7,5 metre uzunluğunda olan yavru yedi ay süresince annesi tarafından emzirilir. ve uzunluğu 15 metreyi buluncaya kadar yiyecek bakımından annesine bağlı kalır.
Üç yaşında üremeye başlayabilirse de, aradan bir on yıl daha geçmeden yetişkin sayılmaz.
Mavi balina’nm ne kadar yaşadığını kesin olarak bilen yoktur. Bununla beraber elli-elli dört yıldan fazla yaşamadığı muhakkaktır. Hatta daha bile az yaşaması muhtemeldir. Balinacıların varlığı da hesaba katılınca, yirmi yıl fena bir ortalama sayılmaz.
Mavi balina, Adi Fin balinası kadar arkadaş canlısı olmadığından tek başına veya başka bir soydaşı ile seyahat eder. Tek eşli olması ihtimali kuvvetliyse bile uzun olabilir.
Bu balinanın vücudunun alt yüzünde göze çarpan kükürt rengi, hayvanın bir parçası değildir. Bu renk, okyanusun diplerinden topladığı diatom’lardan, yani mikroskopik bitkilerden ileri gelir. Şöyle bir bakılınca, mavi balina, adi Fin balina sı’na çok benzer. Vücudunun üst yüzü, isminden de anlaşılacağı üzere, mavimsidir.

__________________
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!...
Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…
KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla