Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.11.2013, 13:21   #1 (permalink)
Gulfem
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart TRT 1’den Yeni Dizi “Kızılelma”

TRT 1’den Yeni Dizi “Kızılelma”


Yapımcılığını Osman Sınav’ın yaptığı, Furkan Palalı’nın başrolünü üstlendiği “Kızılelma” dizisi yakında TRT 1’de başlıyor.

başrolünde daha önce “Son Yaz Balkanlar” ve “Aşk Emek İster” gibi dizilerde yer almış olan Furkan Palalı yer alacak.
Kızılelma ülküsünden yola çıkılan, "Ülken için yaşa, aşkın için öl" sloganıyla duyurulan yeni dizi “Kızılelma”nın ilk tanıtım fragmanı da yayınlandı.

“KIZILELMA” DİZİSİNİN KONUSU

Türkiye’nin milli varlık ve çıkarlarını korumaya ant içmiş bir avuç adam ve kadının hikayesinden yola çıkılan dizide ; bir avuç kahramanın özverili hayatı konu alınacaktır. Bu kahramanlar Yeni Türkiye nin büyümek ve bölgesinden yeniden adalet ve refahın merkezi olmak yolundaki bu ülke için yaşayacak, mücadele edecek ve “maceradan maceraya” koşacaklar. Dizinin başrollerini tiyatronun ve sinemanın önemli isimleri paylaşacak. Türk Gizli Servisi, yani Milli İstihbarat Teşkilatı’nı (MİT) konu edilecek.

KIZILELMA ÜLKÜSÜ NEDİR?

Kızıl Elma, Türkler tarafından değişik şekillerde tasvir edilmiş olup bazen bir belde, bazen bir taht, bazen de dünya hakimiyetini temsil eden som altından yapılma kızıl renkli bir küre olmuştur. Bazen fethedilmesi gereken illeri ifade eder, çoğu kez ise bütün Türklerin, tek bayrak altında toplandığı devletin simgesidir.

Bu altın top bazen zaferin işareti, bazen hakimiyetin sembolü, bazen de fethedilmek üzere hedef seçilen yerin sembolü olarak ifade edilmiştir. Çok eski bir Türk inanç ve töresi olan Kızıl Elma, Türkistan'dan Hazar Denizi'nin doğusundan gelen Oğuzların, Hazar kağanının ipek çadırının üzerinde hakimiyetinin ifadesi olarak bulunan altın topu yani Kızıl Elma'yı ele geçirmeyi ülkü edinmişlerdir.

__________________
Gulfem isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla