Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.11.2013, 19:56   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Asit dişleri tehdit ediyor

Asit dişleri tehdit ediyor



Modern yaşam tarzı, diş minesinin aşınması anlamına gelen “asit erozyonuna” sebep oluyor. Uzmanlar, modern beslenme alışkanlıklarının bir parçası olarak tüketilen bazı yiyecek ve içeceklerin yüksek düzeyde asit içerdiğini, bu nedenle de dişlerde geri dönülmez hasarlara yol açabileceği uyarısında bulunuyor.
Dişlerde görülen asit erozyonu ile modern beslenme alışkanlıkları arasında bağlantı olduğu belirtiliyor. Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, her yaştan kadın ve erkeği tehdit eden asit erozyonunun, asitli yiyecek ve içeceklerin dişle teması sonucunda diş minesi yüzeyinin yumuşa-ması ile ortaya çıktığını belirtti. Dt. Kışlaoğlu’na göre, zamanla bu asidik yumuşama önemli bir aşınmaya ve dolayısıyla da diş minesinin kalınlığının azalmasına yol açabiliyor. Bu da dişin dokusu, şekli ve görünümünde değişime, diş hassasiyetinde artmaya neden oluyor.
Gazlı içeceklere dikkat!
Pekçok meyvede ve meyve suyunda, çayda, sirkede, şekerli veya şekersiz gazlı içeceklerde asit bulunması nedeniyle özellikle asitli içeceklerden uzak durulmasının diş sağlığı bakımından önemli olduğunu vurgulayan Kışlaoğlu, modern pişirme trendlerinin de yiyeceklerin içindeki asidi etkileyebileceğine dikkat çekti. Kışlaoğlu, İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre kabak, soğan ve biber gibi sebzelerin fırında pişirilmesinin bu sebzelerdeki asidi, haşlama ve kısık ateşte pişirme gibi tekniklere oranla artırdığını vurguladı.
Yemekten hemen sonra dikkat
Bembeyaz dişlere sahip olma modasının, piyasada ciddi biçimde aşınmaya yol açan diş macunlarının artmasına yol açtığını söyleyen Kışlaoğlu, şu bilgileri verdi: “Aşınmaya yol açan diş macunları ve özellikle yemeklerden hemen sonra dişlerin fırçalanması ile yüksek derecede asit içeren yiyecek ve içeceklerin tüketiminin bir araya gelmesi, asit erozyonu oluşumunu hızlandırıyor.
Asit erozyonuna bağlı diş minesi aşındıkça, dişlerin daha sarı renkte görünmesine, ayrıca sıcak ve soğuk yiyecek, içeceklere karşı daha hassas olmasına sebep olabiliyor. Asit erozyonu daha ciddi boyutlara ulaştığında ise dişlerde belirgin sarı lekelere, şeffaflığa, diş uçlarında çatlaklara, daha fazla hassasiyete ve diş yüzeyinde ufak oyuklara sebep olabiliyor.”

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla